Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.12.2015.
21:56
Vestionline, Tanjug A

Karamarko ljut: Ne dam Most-u potpis za podelu plena i fotelja

Predsednik HDZ Tomislav Karamarko rekao je večeras da u skladu sa odlukama Predsedništva HDZ i svojom savešću ne može da blanko potpiše dokument Mosta, ocenivši ga neuređenim ugovorom o raspodeli plena i fotelja, prenose hrvatski mediji.

Reuters
Karamarko: Ništa od potpisa

- Smatramo da je to jedan neuređen i razbarušen ugovor o koaliciji u kojem ne postoje nikakvi mehanizmi i ništa se ne zna. Sve se svodi na raspodelu plena, podelu fotelja čak i u javnim poduzećima itd. - istakao je Karamarko nakon što je izašao sa sastanka u prostorijama Mosta, gde je sa čelnicima Mosta i SDP-a, Božom Petrovom i Zoranom Milanovićem, raspravljao o predlogu Mosta da potpišu sporazum o tripartitnoj vladi na čelu s nestranačkim premijerom ili kandidatom Mosta.

Karamarko je podsetio da su rekli da se nakon izbora pobednik ne sme ponašati kao neko ko deli ratni plen - dobija ili uzima.

- To nije dobro - kazao je on.

Istakao je i da ne može sarađivati sa strankom koja je četiri godine uništavala Hrvatsku, koja negira vrednosti na kojima počiva hrvatska država, aludirajući na SDP.

Ne treba nam fotelja

- Ne dopušta mi savest i Bogu hvala da moje Predsedništvo obiluje ljudima koji imaju svoju savest i ponos. Srećan sam jer mi je pao kamen sa srca. Ti pregovori su bili mučni i na kraju se sve svodi na fotelje. Ne treba nam nikakva fotelja, bitno je kao čovek hodati po cesti - rekao je Karamarko u izjavi za Hinu.

Potpisivanje sporazuma SDP-u i HDZ-u dan ranije je na zajedničkom sastanku predložio čelnik Mosta Božo Petrov, a s obzirom da su lideri dve koalicije odbili da potpišu ponuđeno dok se o tome ne oglase stranačka tela, dao im je rok od 24 sata za odgovor.

A šta je bio predlog opozicije?

Most je u subotu objavio "preliminarni okvir dogovora" koji je ponudio dvema velikim koalicijama za konstituisanje Hrvatskog sabora i formiranje nove vlade, kojom bi, kako predlažu, predsedavala konsenzusom izabrana neutralna osoba ili predstavnik Mosta.

U vladi bi sedeli predstavnici HDZ-ove i SDP-ove koalicije kao i stručne nestranačke osobe, svi na osnovu konsenzusa.

Uz zvaničnika u vladi i parlamentu, prema tom predlogu Mosta, konsenzusom bi se imenovali i kandidati za sva druga tela i ustanove u nadležnosti vlade.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online