Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.11.2015.
07:45
M. O. - Vesti A

Napad na generala nije terorizam!

Javnost u BiH ostala je šokirana saznanjem da će bacanje eksplozivne naprave na vozilo komandanta Oružanih snaga BiH Anta Jeleču u tunelu Salakovac kod Mostara biti okarakterisano kao izazivanje opšte opasnosti.

General Anto Jeleč

Podsetimo, 20. novembra, na dan žalosti u BiH zbog svirepog ubistva vojnika Nedeljka Radića i Armina Salkića u kasarni Rajlovac kod Sarajeva, na službeno vozilo generala Jeleče, bačena je eksplozivna naprava. Ni on niti bilo ko iz njegove pratnje nije povređen, a već u subotu je utvrđeno da je topovski udar iz svog vozila u pokretu izbacio Zlatko Humo (24), zaposlen u Obaveštajno-bezbednosnoj agenciji BiH!

Činjenica da je tajni agent bacio topovski udar na generala Oružanih snaga BiH, međutim, nije bila dovoljna da se i ovaj napad oceni kao terorizam, već je slučaj preuzelo lokalno kantonalno tužilaštvo i okvalifikovalo ga kao "izazivanje opšte opasnosti"!

- Reč je o izazivanje opšte opasnosti i nije bilo namere da se nečiji život ugrozi. Nije u pitanju terorizam - rekla je Maja Čišić, kantonalni tužilac u Mostaru.

Humo je priznao da je bacio napravu iz vozila u pokretu. Inače, reč je o sinu Esada Hume, koji je ranije bio šef tajne bošnjačke službe, zloglasnog AID-a.

Ovaj slučaj otvara pitanja na koja nadležni nemaju odgovore, a izostanak odgovora nameće sumnju da se ništa nije dogodilo slučajno! Pre svega, otkud jednom tajnom agentu ideja da, bez ikakve potrebe, baca topovske udare iz automobila u pokretu, i to na dan žalosti zbog ubijenih vojnika. Osim toga, previše je slučajno da se vozilo Zlatka Huma nađe upravo ispred službenog automobila generala Oružanih snaga BiH i to u tunelu u kojem su dva dana ranije prestale da rade sigurnosne kamere!

Krešić: Ovo nije šala

Mijo Krešić, zamenik ministra bezbednosti BiH, rekao je da očekuje preduzimanje hitnih mera protiv napadača na generala Jeleču, pogotovo ako je reč o ljudima koji su zaposleni u OBA BiH.
- Disciplinski postupak je najmanje što može da se sprovede. Očekujem da nadležno tužilaštvo uradi svoj deo posla i u to ne bih ulazio. Sve to se mora pod hitno uozbiljiti. Šala na takav način u današnjim uslovima ne može proći tek tako. To što je napravljeno nije dobro, jer se tako dodatno stvara atmosfera straha među ljudima - naglasio je Krešić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online