Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 05.11.2015.
13:27
alo.rs A

BiH traži izručenje žene-monstruma zbog svirepog ubistva srpskog dečaka

Tužilaštvo BiH uputilo je putem Ministarstva pravde BiH zahtev institucijama Švajcarske za izručenje Elfete Veseli (55), osumnjičene da je svirepo ubila nožem dvanaestogodišnjeg dečaka srpske nacionalnosti. Iz Tužilaštva je saopšteno da se, tokom istrage u saradnji sa policijskim i bezbednosnim agencijama u BiH i inostranstvu, došlo do saznanja da se osumnjičena nalazi na području Nojšatela u Švajcarskoj.

facebook.com
Da bi se dokazala, svirepo je ubila ovog dečka?!

Istraga protiv Elfete Veseli vodi se u Posebnom odeljenju za ratne zločine, a osumnjičena je da je ubistvo počinila u julu 1992. godine u svojstvu pripadnika takozvane Armije BiH u mestu Donja Kamenica u opštini Zvornik.

Istovremeno, Tužilaštvo BiH provodi intenzivne aktivnosti na prikupljanju dokaza radi otkrivanja i procesuiranja drugih osoba koje imaju komandnu odgovornost u okviru zločina za koji se tereti osumnjičena.

S obzirom da se u ovom predmetu svi svedoci, dokazi i oštećeni nalaze na području BiH, postupajući tužilac uputio je prema Ministarstvu pravde BiH predlog za podnošenje molbe za izručenje.

Tužilaštvo BiH uputilo je izraze zahvalnosti pravosudnim i bezbednosnim institucijama Švajcarske na dosadašnjoj saradnji i apelovalo na ove institucije da se osumnjičena u što kraćem roku izruči pravosuđu BiH i na taj način pomogne borba protiv nekažnjenosti ratnih zločina.

Zverski je mučila dete

O Albanki Elfeti Veseli pisali su svi mediji. Poznata je pod nadimkom Hosovka, rodom je iz Uroševca na Kosovu, a do rata je navodno bila nastanjena u Vlasenici. Ona, prema nekim izveštajima živi u Švajcarskoj kod svog brata Muhameda Veselija.

Živela je u istom selu sa Stojanovićima, poznavala je Slobodana, naravno. Imala je tog dana pune 32 godine, ali i morbidnu potrebu da ritualnim iživljavanjem nad 11-godišnjim Slobodanom utoli mržnju, kako bi se dokazala pred ostalim pripadnicima armije BiH, pišu mediji.

Kada su godinu dana kasnije iz zemlje izvadili Slobodanovo beživotno telo, prizor je bio užasan! Stomak mu je bio rasečen u obliku kvadrata, videli su se unutrašnji organi… Rasekotine po glavi… Noge polomljene…

Žena-monstrum tek na kraju je pucala iz neposredne blizine pravo u slepoočnicu: metak je prošao levu čeonu kost i izašao kroz desnu. Njegova najveća greška bila je to što se vratio po svog psa kojeg su u naletu panike zaboravili prilikom bekstva iz sopstvene kuće. Utrčao je pravo u ruke onima koji su i po Donjoj Kamenici ubijali i uništavali sve pred sobom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.11.2015. 13:34
Farsa od sudejenja u najavi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online