Četvrtak 05.11.2015.
13:27
alo.rs

BiH traži izručenje žene-monstruma zbog svirepog ubistva srpskog dečaka

facebook.com
Da bi se dokazala, svirepo je ubila ovog dečka?!

Istraga protiv Elfete Veseli vodi se u Posebnom odeljenju za ratne zločine, a osumnjičena je da je ubistvo počinila u julu 1992. godine u svojstvu pripadnika takozvane Armije BiH u mestu Donja Kamenica u opštini Zvornik.

Istovremeno, Tužilaštvo BiH provodi intenzivne aktivnosti na prikupljanju dokaza radi otkrivanja i procesuiranja drugih osoba koje imaju komandnu odgovornost u okviru zločina za koji se tereti osumnjičena.

S obzirom da se u ovom predmetu svi svedoci, dokazi i oštećeni nalaze na području BiH, postupajući tužilac uputio je prema Ministarstvu pravde BiH predlog za podnošenje molbe za izručenje.

Tužilaštvo BiH uputilo je izraze zahvalnosti pravosudnim i bezbednosnim institucijama Švajcarske na dosadašnjoj saradnji i apelovalo na ove institucije da se osumnjičena u što kraćem roku izruči pravosuđu BiH i na taj način pomogne borba protiv nekažnjenosti ratnih zločina.

Zverski je mučila dete

O Albanki Elfeti Veseli pisali su svi mediji. Poznata je pod nadimkom Hosovka, rodom je iz Uroševca na Kosovu, a do rata je navodno bila nastanjena u Vlasenici. Ona, prema nekim izveštajima živi u Švajcarskoj kod svog brata Muhameda Veselija.

Živela je u istom selu sa Stojanovićima, poznavala je Slobodana, naravno. Imala je tog dana pune 32 godine, ali i morbidnu potrebu da ritualnim iživljavanjem nad 11-godišnjim Slobodanom utoli mržnju, kako bi se dokazala pred ostalim pripadnicima armije BiH, pišu mediji.

Kada su godinu dana kasnije iz zemlje izvadili Slobodanovo beživotno telo, prizor je bio užasan! Stomak mu je bio rasečen u obliku kvadrata, videli su se unutrašnji organi… Rasekotine po glavi… Noge polomljene…

Žena-monstrum tek na kraju je pucala iz neposredne blizine pravo u slepoočnicu: metak je prošao levu čeonu kost i izašao kroz desnu. Njegova najveća greška bila je to što se vratio po svog psa kojeg su u naletu panike zaboravili prilikom bekstva iz sopstvene kuće. Utrčao je pravo u ruke onima koji su i po Donjoj Kamenici ubijali i uništavali sve pred sobom.

2024 © - Vesti online