Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 25.10.2015.
11:44 >> 15:35h
Srna A

"Mandić i Radunović pozivali na nasilnu promenu uređenja"

Više državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da postoje osnovi sumnje da su opozicioni poslanici Demokratskog fronta Andrija Mandrić i Slaven Radunović izvršili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, dok ta stranka zahteva da se oni puste na slobodu do 19 sati.

facebook.com
Priveli ga u kafani, a onda i zatvorili

Nakon razmatranja policijskih izveštaja o preduzetim radnjama i pregleda dostupnih video-materijala sa protesta u subotu uveče u Podgorici, Više državno tužilaštvo je utvrdilo da su Mandić i Radunović izvršili ovo krivično delo time što su učesnike protesta "podstakli da preduzmu radnje nasilnog ulaska u Skupštinu Crne Gore".

Više državno tužilaštvo u Podgorici dalo je nalog Upravi policije da protiv Mandića i Radunovića podnese krivičnu prijavu i dovede ih državnom tužiocu radi saslušanja i daljeg postupanja.

 - Nadležna tužilaštva nastaviće svoje aktivnosti i u narednom periodu kako bi, u skladu sa ovlašćenjima, preduzela mere i radnje s ciljem identifikacije svih eventualnih izvršilaca krivičnih dela, saopšteno je iz podgoričkog tužilaštva.

U saopštenju se dodaje da su povodom protesta u Podgorici, na zahtev vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, u nadležnim tužilaštvima uvedena vanredna dežurstva kako bi se obezbedilo rukovođenje postupcima i blagovremena uputstva u svakom pojedinačnom slučaju, po prijavi Uprave policije, drugih državnih organi, fizičkih lica, političkih partija ili drugih subjekata.

Demokratski front zatražio je u nedelju da budu pušteni Mandić i Radunović, koji su privedeni nakon protesta ispred Skupštine Crne Gore, te poručio da prekida svaki politički dijalog sa vladajućom Demokratskom partijom socijalista i Socijaldemokratskom partijom.

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je da se Vrhovno državno tužilaštvo "ozbiljno igra sa mirom i stabilnošću", kada je reč o krivičnim prijavama. Ukoliko Mandić i Radunović ne budu pušteni do 19 časova, Medojević je najavio da će otići kod vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovica i tražiti odgovor zašto su oni uhapšeni.

Pritvor za Mandića i Radunovića

Andriju Mandiću, predsedniku Nove srpske demokratije, i visokom funkcioneru Demokratskog fronta Slavenu Radunoviću određen je pritvor od 24 sata nakon nereda u subotu uveče u Podgorici, objavila je Građanska alijansa Crne Gore na svom Tviteru nalogu.

Mandić i Radunović su bili među sedam uhapšenih demonstranata u subotu uveče.

Policija u Podgorici je na demonstrante bacila suzavac, a u neredima je povređeno 15 policajaca, od kojih jedan teže.

Lekarsku pomoć zatražila su 24 demonstranta, uglavnom zbog suzavca, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Na opozicionom protestu, u kome nije učestvovalo nekoliko opozicinoh stranaka, tražena je ostavka Vlade Crne Gore i premijera Mila Đukanovića. U nedelju je u glavnom gradu Crne Gore mirno.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.10.2015. 11:55
Milo-SMRDO, ponavlja greske iz istorije, ne tako davne.... Zuta greda je bila kraj za komunjare, danas je smrdov kraj na ulicama Podgorice.... Ako Bog da da se protesti prosire sirom "MNE", ode Milo-SMRDO u 3 p.m.
Nedelja 25.10.2015. 12:06
Ђукановић употребио оружје против свог народа и тако остао на власт.Револуција није успела јер увек јачи побеђује.САД,НАТО и ЕУ су иза леђа Ђукановића.А Слободан Милошевић као Преседник Србије и Војислав Шешељ као Премијер Србије нису желели да употребе оружје против свог народа већ су одмах предали на миран начин власт.Слободане,Шешељу да сте употребили оружје против секташа и дрогираша сада неби био фашиизам у Србију.Али Слободан не воли оружје не воли убиства и зато није употребио оружје.Милошевић је хтео све на миран начин да се реши е ту је погрешио јер данас све се решава оружјем .
Nedelja 25.10.2015. 12:57
Отићиће Мило као и његов друг Слобо, по потпуно истом сценарију. И Мило прво бије, па хапси опозицију и народ, а на крају ће да га дува !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online