Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 15.10.2015.
13:26
Tanjug A

Delovi Hrvatske pod vodom. I u BiH loše

Prognoze o velikim količinama padavina već su se ostvarile u delovima regiona - u Damaciji je situacija haotična, bujice u Vodicama i Šibeniku nosile su sve pred sobom, u Karlovcu se dižu nasipi, a obimne padavine se očekuju i u Bosni i Hercegovini gde je upaljen narandžasti meteoalarm.

youtube.com/Nikola Kezic
Velike količine padavina, bujice nose sve pred sobom (Foto: Ilustracija)

Trećeg dana delovanja sredozemnog ciklona "Leona" na šibenskom području obilna kiša izazvala je noćas bujice protiv kojih je nadležnim službama bilo teško da se bore.

Pod vodom su Vodice i Tribunj, dok su mnogi krajevi ostali bez električne energije, javljaju loklani mediji.

Na šibenskom području palo je u samo dva sata preko sto litara kiše po metru kvadratnom, a čitavu noć su na terenu proveli putari, komunalci i vatrogasci, dok su hitne službe zatrpane pozivima.

I ostrvo Murter je noćas bilo odsečeno od kopna, a obilne padavine najavljuju se i tokom dana na Jadranu.

Puklo staklo zbog groma

Kolika je razmera oluje najbolje govori podatak da je usled udara groma jedan mladić završio u hitnoj pomoći. Naime, kako piše Šibenski portal, mladić je sinoć bio na autobuskoj stanici u trenutku kad je grom udario u obližnje stablo. Od siline udara puklo je staklo na stanici, a mladić je ošamućen završio u hitnoj pomoći.

U Karlovcu se podižu zečji nasipi, reke Kupa i Korana tokom noći su rasle brzinom od 10 do 20 centimetara po satu. S obzirom na noćašnje obilne padavine tendencija porasta reka će se nastaviti.

I u Požegi kiša koja pada poslednja 24 časa je počela da stvara probleme - voda se delimično izliva iz korita Orljave, pa su potopljeni i delovi saobraćajnica na tom području.

Kada je u pitanju susedna BiH na snazi je narandžasto upozorenje, a zbog obilnih kiša već su poplavljena pojedina naselja u Mostaru gde su nadležni imali više intervencija na ispumpavanju vode. Stanje je još teško u pojedinim naseljima.

Ni Srbija nije pošteđena kišnog i vetrovitog perioda, a i Slovenija ima problema sa padavinama. Naime, tokom noći je do opasnih nivoa poraslo više manjih reka u južnoj i istočnoj Sloveniji, pa ima izlivanja manjih obima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.10.2015. 19:03
Па зар поново...
Četvrtak 15.10.2015. 20:17
evo šta nam dolazi od braće ni Kolindin zid ne može sprečiti.E baš smo beda-a beda na bedu ide
Petak 16.10.2015. 15:03
A seces li se lepi grome moj, Nekada je tlo pod nama pucalo, Srce je u srcu kucalo, Ma reci gde je zapelo, Secas li se lepi grome moj, Pila sam ti kisu sa ramena, Jos sam tvoja munja, oganj tvoj, Udari opet grome moj...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online