Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 25.09.2015.
22:12
Tanjug A

"Otvorili smo granice, ali možemo opet i da ih zatvorimo"

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić rekao je posle otvaranja granice prema Srbiji, da Hrvatska zadržava pravo da ponovo uvede mere prema Srbiji ukoliko se ponovi situacija nekontrolisanog priliva ljudi.

Tanjug
Hrvatski ministar preti da će "neki", to jest Srbija, dugo čekati na ulazak u EU: Ranko Ostojić

Ostojić je u razgovoru za RTL, na pitanje da li je granica otvorena zbog pritiska iz Brisela, rekao da Evropska komisija nema ništa s deblokadom.

- Hrvatska je samostalna država i članica Evropske unije. Ne može se dogoditi da se jedna nečlanica poziva na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Mislim da je premijer bio jasan, mislim da će neki dugo pričekati da se pridruže Evropskoj uniji - rekao je Ostojić.

- Izdržali smo i 10.000 i 70.000, to nije problem dok god tranzit ide. Na čemu smo insistirali jeste da stane neorganizovan i nekoordinisan priliv izbeglica - dodao je hrvatski ministar.

On je objasnio da je "bio u Beogradu i da se čuo telefonski sa ministrom spoljnih poslova Srbije".

- Bio sam i u Briselu, ali to ne može biti na način da mi kažu da u Srbiji nema nikoga ili da mi kažu da je Mađarska spremna da sarađuje - dodao je on.

- Na terenu imamo potpuno drugačiju situaciju. Dakle, ti razgovari su gubljenje vremena. Mi smo ovde spasavali živote. Hrvatska je uradila veliki posao. Treba zahvaliti svima koji su ovde pomagali, od policajaca do volontera. To su sve heroji koji su ovde pomagali cele dane i noći - istakao je Ostojić.

POVEZANE VESTI

Petak 25.09.2015. 22:24
Veciti bednici ove Usrashe!!!
Petak 25.09.2015. 22:36
Došao Ivica kući i pita ga tata kako je bilo u školi. Ivica kaže da je dobio jedan iz matematike, tjelesnog, hrvatskog i vjeronauka. Tata se ljuti i pita Ivicu da zašto, te on počne objašnjavati. Ivica: - "Tjelesni. Prvo je profesor tražio da stojimo na jednoj nozi, pa da onda dignemo drugu." Tata: - "Pa na kom ćeš kuurcu onda stajati!?" Ivica: - "To sam i ja rekao." Ivica: - "Hrvatski. Profa je htjela da svatko kaže jednu rečenicu. Prvo se javio Marko i rekao da Janica voli Matea, a onda se javio Filip i rekao da Janica voli Pericu." Tata: - "Pa ta Janica je kuurva!" Ivica: - "To sam i ja rekao." Ivica: - "Matiš. Profa me pitala kolko je 2+3 i ja sam rekao 5, a onda je pitala kolko je 3+2." Tata: - "Pa to je isti kuurac!" Ivica: - "Isto to sam i ja rekao." Ivica: - "Vjerić. Profesor je govorio da Isus živi svugdje i ja sam ga pitao da li živi u podrumu našeg susjeda, a on je odgovorio da." Tata: - "Je kuurac, pa naš susjed nema podrum!" Ivica: - "To sam i ja rekao."
Petak 25.09.2015. 22:40
Pronađi HRVATA, MUSLIMANA ili SRBINA : 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유 유
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online