Petak 25.09.2015.
22:12
Tanjug

"Otvorili smo granice, ali možemo opet i da ih zatvorimo"

Tanjug
Hrvatski ministar preti da će "neki", to jest Srbija, dugo čekati na ulazak u EU: Ranko Ostojić

Ostojić je u razgovoru za RTL, na pitanje da li je granica otvorena zbog pritiska iz Brisela, rekao da Evropska komisija nema ništa s deblokadom.

- Hrvatska je samostalna država i članica Evropske unije. Ne može se dogoditi da se jedna nečlanica poziva na Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Mislim da je premijer bio jasan, mislim da će neki dugo pričekati da se pridruže Evropskoj uniji - rekao je Ostojić.

- Izdržali smo i 10.000 i 70.000, to nije problem dok god tranzit ide. Na čemu smo insistirali jeste da stane neorganizovan i nekoordinisan priliv izbeglica - dodao je hrvatski ministar.

On je objasnio da je "bio u Beogradu i da se čuo telefonski sa ministrom spoljnih poslova Srbije".

- Bio sam i u Briselu, ali to ne može biti na način da mi kažu da u Srbiji nema nikoga ili da mi kažu da je Mađarska spremna da sarađuje - dodao je on.

- Na terenu imamo potpuno drugačiju situaciju. Dakle, ti razgovari su gubljenje vremena. Mi smo ovde spasavali živote. Hrvatska je uradila veliki posao. Treba zahvaliti svima koji su ovde pomagali, od policajaca do volontera. To su sve heroji koji su ovde pomagali cele dane i noći - istakao je Ostojić.

2024 © - Vesti online