Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 16.09.2015.
11:56
Tanjug A

Hrvati "maricama" prevoze migrante na registraciju

Tri policijske marice i dva kombija dočekuju izbeglice, koji iz Srbije ulaze u Hrvatsku, a kojih, prema rečima premijera Zorana Milanovića, u toj zemlji ima oko 150.

Reuters
Migranti nevoljno ulaze u policijske marice i kombije

Portal Jutarnjeg lista objavio je da među izbeglicama, posebno onim mlađim, vlada veliki strah od hapšenja u Hrvatskoj.

Hrvatski policjaci neko su vreme uveravali izbeglice da ih u Hrvatskoj ne čeka hapšenje i pokušali su im da objasne da ne mogu ostati na lokaciji na kojoj se trenutno nalaze.

Mladi su Sirijci, nakon što im je hrvatska policija objasnila u kakvoj se situaciji nalaze, ipak pristali da uđu u policjska vozila, ali tek nakon policijskog pretresa.

Izbeglice su novinaru Jutarnjeg objasnile da je njihova jedina želja da nastave put prema Mađarskoj odnosno Nemačkoj.

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je u parlamentu da je Hrvatska spremna za prihvat izbeglica i da će im pomoći da dođu do cilja, a to su, kako je rekao, najčešće skandinavske zemlje i Nemačka.

Izbeglice iz Tovarnika idu u Zagreb

U krugu policijske stanice u Tovarniku nalazi se stotinjak izbeglica, u toku je njihova registracija, a nakon toga oni će biti prevezeni u Zagreb, javila je agencija Hina.

Kako je agenciji rekao načelnik Štaba zaštite i spasavanja Vukovarko-sremske županije Zdravko Kelić, operativne snage zaštite sistema i spasavanja do kraja dana na ovom području očekuju oko 500 izbeglica.

Kako objašnjava Kelić, izbeglice će naknadno organizovanim prevozom odlaziti prema Zagrebu.

Radnici i volonteri Hrvatskog Crvenog krsta ušli su u prostor oko policijske stanice u Tovarniku gde im dele vodu, hranu i higijenske potrepštine.

- Fokusirani smo prvo na žene i decu, kojih ima poprilično. Ljudi su vidno umorni i iscrpljeni, pa su neki zatražili i medicinsku pomoć od hitne službe - potvrdila je agenciji portparol hrvatskog Crvenog krsta Katarina Zorić.

Dodala je da pomoć izbeglicama u Tovarniku trenutno pruža 30-ak volontera Crvenog krsta iz cele Hrvatske, a očekuje se dolazak još većeg broja zainteresovanih da pomognu. Prema navodima medija, većina izbeglica su Sirijci i Avganistanci.

POVEZANE VESTI

Sreda 16.09.2015. 21:10
Hrvati žive u svetu bajki-sad im je na redu:Ivica i Marica
Sreda 16.09.2015. 16:28
Рвати мисле да је ово ситуација као кад се игра нека важна фудбалска утакмица, па стога и слични поступци.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online