Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 27.07.2015.
05:23
D. Lj. J. - Vesti A

Rat Albanaca za fotelje

Argetim Asani (42), zamenik direktora Uprave za javne prihode u Strugi na zapadu Makedonije, ubijen je u pucnjavi u ovom gradu.

commons.wikimedia.org/Rašo
Krvava osveta posledica političkih obračuna: Struga u Makedoniji

Na njega je pucano iz vozila u pokretu i pravo je čudo da nema više žrtava i povređenih. Pogodilo ga je pet metaka i od zadobijenih povreda preminuo je u bolnici. U pitanju je osoba koja je na pomenutu funkciju stupila na predlog Demokratske unije za integraciju (DUI), albanske partije koja je partner vladajućem VMRO. Pre samo nekoliko dana u Kumanovu je ubijena još jedna osoba bliska ovoj albanskoj partiji. U pitanju je Džemail Redžepi, poznatiji kako komandant Šiponja, kandidat za predsednika kumanovskog ogranka Demokratske unije za integraciju.

Za samo tri dana, dva unutaralbanska sukoba potresla su trusno područje Makedonije. Obračun u Strugi posledica je krvne osvete, koja opet ima uzrok u unutaralbanskim sukobima u ovom mestu. Likvidirani Asani bio je u upravi Fudbalske federacije Makedonije i poznati biznismen. Prethodno se zvao Artan Muslio, ali je ime i prezime navodno promenio zbog dugova partnerima. Njegovo ime se pominjalo decembra prošle godine, kada je zbog povreda zatražio lekarsku pomoć u Strugi, posle sukoba vezanih za izbor predsednika lokalnog ogranka DUI.

Sukobi i u kumanovskom ogranku

Tri dana pre ubistva u Strugi, u Kumanovu je likvidiran Džemail Redžepi, koji je ubijen takođe iz vozila u pokretu. I on je žrtva albanskih obračuna unutar Demokratske unije za integraciju. On je navodno pao kao žrtva sukoba sa Bajramom Limanijem, v.d. predsednika ove partije u Kumanovu. Kako kaže Alajdin Demiri, univerzitetski profesor iz Makedonije, od 2001. godine i kraja sukoba u ovoj zemlji, ubijeno je više komandanata albanske paravojne ONA, nego u samom ratu.

Pre nekoliko meseci kidnapovan je Uran Kupe, telohranitelj gradonačelnika Struge Zijadina Sele. Posle desetak dana nađen je mrtav. Porodica ubijenog veruje da je za smrt odgovoran upravo Asani. Zbog toga je Abdulai Kupa, brat kidnapovanog i ubijenog telohranitelja, rešio da se osveti i ubije Asanija. To je i učinio, posle čega se predao policiji.

- Duže vreme se zna da je Asani bio odgovoran za slučaj Urana Kupe. Naš sin Abdulai sada se osvetio za ubistvo svog brata - izjavio je njihov otac Bajram Kupa.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.07.2015. 14:52
Sledi opsti Obracun pravoslavnog Naroda sa Neprijateljima to su Siftari;itd....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online