Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 14.07.2015.
12:38
Tanjug A

Majke Srebrenice: Vučića su vodali kroz masu, napad je bio planiran

Majke Srebrenice ocenile su da ko god da je organizovao napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića ne misli dobro ni Srbiji, ni Bosni i Hercegovini, ni rodbini žrtava i da se napad nije smeo dogoditi nigde, a pogotovo ne u Potočarima.

Tanjug
Hatidža Mehmedović okačila je Vučiću srebrenički cvet: Dočekala premijera kao čoveka od krvi i mesa i roditelja

Predsednica udruženja "Majke enklave Srebrenice i Žepe" Munira Subašićkaže da su premijera Srbije vozili kroz masu naroda, očigledno u nameri da ga izlože riziku, da je navodno kolona zalutala.

- Policija ne sme da pravi takve greške - rekla je Subašić, iznoseći mišljenje da je napad bio isplaniran.

- Ko je i zbog čega taj napad organizovao, pitajte Vučića, on je na konferenciji za novinare rekao da zna ko ga je napao. Ko god da je to uradio, taj ne misli dobro ni Srbiji ni BiH, a pogovoto ne misli dobro majkama i rodbini žrtava genocida koje su na ovaj način ponižene. Krivo mi je jer smo 20 godina čuvali dostojanstvo žrtava - rekla je Subašić koja veruje da će napad na Vučića istražiti oni kojima je to posao.

Srebrenička majka Hatidža Mehmedović, koja je Vučiću okačila u Potočarima "cvet Srebrenice", kaže da je premijera Srbije dočekala "kao svakog čoveka i roditelja" koji je došao da se "pokloni žrtvama genocida".

- I on je čovek od krvi i mesa, roditelj koji ima svoju decu i može da razume drugog roditelja. Dok sam kačila cvet, majčinski sam ga molila da učini sve što je u njegovoj moći da Bosna bude mirna i sigurna i po meri svih njenih građana, radi dece koja dolaze i radi onih belih nišana pod kojima počivaju naša deca - rekla je Mehmedović.

Prema njenim rečima, napad na premijera Srbije se "nije smeo dogoditi nigde, a pogotovo ne na tako svetom mestu".

Mehmedović je navela da to nije bila utakmica da se navija već dženaza, a zna se kako se na dženazi ponaša.

- To nikada ne bi uradile porodice žrtava, niti iko ko zna šta je rat i kako je izgubiti dete, i to nikad ne bi uradio neko iz Srebrenice - dodala je Mehmedović.

Ona je ocenila i da je poseta Vučića značajan korak na putu pomirenja.

- Prošlost se promeniti ne može, ali moramo se boriti da se ne ponovi. Ako to možemo mi koji smo izgubili sve, što ne bi mogli i drugi. Ja više nemam dece, ali se borim da sutra svako dete u BiH, bez obzira na ime i poreklo, živi u miru, da izraste u zdravog i razumnog čoveka - poručila je Mehmedović. 

POVEZANE VESTI

Utorak 14.07.2015. 14:30
Majke Srebrenice???.... Ko god da je to uradio, taj ne misli dobro ni Srbiji ni BiH, a pogovoto ne misli dobro majkama i rodbini žrtava genocida koje su na ovaj način ponižene. Krivo mi je jer smo 20 godina čuvali dostojanstvo žrtava - rekla je Subašić koja veruje da će napad na Vučića istražiti oni kojima je to posao...............Jesu to one Majke koje su odgoile sinove koi su po okolnim Srbskim selima "pomogli" Srbskoj nejaci da se nepate vise na ovom svijetu a one isle iza njih i "spasavale" Srbsku " napustenu" imovinu i stoku da se nebi sama patila. ???...Fino od njih sto se brinu za Vucica.
Utorak 14.07.2015. 14:33
Pitanje za poznavaoce - kod kojih to muslimana žene idu na dženazu ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online