Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 12.07.2015.
17:40
Tanjug A

"Šta je Vučićev stid naspram bola majki Srebrenice?"

Duhovni poglavara muslimana Bošnjaka u BiH Husein Kavazović rekao je u nedelju da se napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima nije smeo dogoditi, ali da ta mala količina stida koju je on doživeo nije ništa u poređenju sa količinom bola koju godinama nose majke Srebrenice. Kavazović je uveren da iza incidenta ne stoje Srebreničani.

Reuters
Obezbeđenje izvlači Vučića i srpsku delegaciju iz Potočara

- Bol i tuga su veliki, a kao što sam i rekao, nekad u toj boli ljudi izgube prisebnost, mislim da mi treba da ostanemo dostojanstveni u našoj boli i veri, a na muslimanu je da poštuje svakoga ko je došao na dženazu - rekao je Kavazović, uveren da su srpskog premijera napali neki koji su došli u Potočare.

S druge strane, kako je naveo Kavazović, "mala količina stida koju je juče mogao premijer Srbije ovde doživeti nije ništa u poređenju s količinom boli koju majke godinama nose u Srebrenici".

- Mislim da će on ovo razumeti i da će nastaviti u duhu onoga što je kazao, a to je da se između Bošnjaka i Srba treba dogoditi pomirenje. Ako to bude razumeo u svemu ovome, biće dobro, a ako ne, mi ćemo nastaviti svojim putem, dostojanstveno - rekao je Kavazović, koji je juče u toku napada na Vučića pozivao Bošnjake na mir rekavši: - Nemojmo dozvoliti onima koji su bol prouzrokovali da danas budu ovde iznad našeg dostojanstva. Ostanimo dostojanstveni kao muslimamni, to je naša obaveza prema našoj veri.

Premijer Vučić sa delegacijom Srbije napadnut je kamenicama po izlasku iz Memorijalnog centra, gde je došao da oda poštu nevinim srebreničkim žrtvama.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.07.2015. 22:52
A sta je tvoja sramota "verski vodjo"? Zar srpske majke manje boli kllanje njihovih sinova? Odsecanje glava? Zar samo muslimanske se zrtve broje? E, pa nece biti tako. Oni sto su streljani i pobbijeni (istina, bilo je toga, ali ne 8000, jer ste nam prebacili i krivicu za one koje ste sami ubijali). Ali bez obzira: ONI SU BILI STEELJANI! Vasi su sledbenici Srbe ubijali tako sto su ih klali i sekli glave! Vidis li razliku "bozji covece"?
Nedelja 12.07.2015. 20:50
А шта са по-бијенима и пок-ланима у околини Сребренице? Јел знаш ко се саосећа са њима и њиховима? Количину мржње коју сте ви муслимани показали према другима се не може мерити ничим на овом свету!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online