Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 18.05.2015.
12:05
Tanjug A

Pretio Milu Đukanoviću: Ubiću premijera da spasim naciju!

Podgorička policija podnela je krivičnu prijavu protiv sugrađanina Luke Vukojevića zbog sumnje da je komentarom koji je objavio na portalu "Vijesti" ugrozio bezbednost premijera Mila Đukanovića, kome je u spornom tekstu pretio da će ga ubiti kako bi spasio naciju, prenose crnogorski mediji.

Fonet/AP
Crnogorski premijer na udaru ogorčenog građanina

Vukojević je komentar u kojem je naveo da će ubiti premijera objavio uz tekst "Poruka buržujima: Opljačkali ste nas, ali nas nećete tlačiti".

U tom članku je naveden odgovor "sirotinje" "buržujima", šestorici mladića koji su objavili fotografiju na kojoj u rukama drže majicu sa uvredljivim natpisom na račun siromašnih.

Vukojević je tekst prokomentarisao na sledeći način: "Žrtvovaću se. Za naciju. Zapamtite šta vam kažem. Znaćete me po imenu i prezimenu. Ubiću premijera. Tako ću okončati moj život, ali i 20 godina robije. Barem nešto da uradim za svoju decu kada izbori ne pomažu. Nadam se da će mi neko posthumno podići spomenik. Ne mogu više".

Nakon sto je policija dobila informaciju da je 14. maja objavljen komentar takve sadržine, pokrenula je akciju kako bi utvrdila ko je autor.

- U akciju identifikovanja i pronalaženja osumnjičenog Podgoričanina uključili su se službenici CB Podgorica i Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. O događaju je obavesteno i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, koje je utvrdilo da u Vukojevićevom postupanju ima elemenata krivičnog dela - saopšteno je podgoričko dnevniku "Dan" iz Ministrastva unutrašnjih poslova.

Pošto je Vukojević koristio svoj nalog za objavljivanje komentara, ubrzo je identifikovan i u petak uceče priveden u Centar bezbednosti Podgorica gde je saslušan i nakon toga sproveden na dalje postupanje u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Nakon date izjave, pušten je na slobodu, a tokom istrage je utvrđeno  da je osumnjičeni sporni komentar postavio sa svog naloga i iz kuće.

Utvrđeno je, takođe, i da je ovo prvi komentar ovakvog sadržaja koji je do sada objavljivao osumnjičeni mladić, odnosno da ni u jednom komentaru pre ovoga nisu bile upućene nikakve prijetnje, niti uvrede.

Iz MUP-a je "Danu" potvrđeno da je Vukojević (28) privođen i pušten na slobodu nakon saslušanja, ali nije saopšteno ko je prijavio postavljanje komentara.

Vukojević je osumnjičen za krivično delo ugrožavanje bezbednosti, za koje je predviđena novčana, ili kazna zatvora.

Osumnjičeni je na saslušanju u policiji priznao da je postavio sporni komentar, ali bez namere da ikome preti, a kamoli preduzme radnje koje su navedene i naveo da komentar zbog kojeg je priveden potiče iz serije "koja opisuje političku situaciju, kao što je aktuelna u Crnoj Gori".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.05.2015. 14:42
Pravda za Luku Vukujevića.
Ponedeljak 18.05.2015. 12:28
Bilo jednom......A sta se sada to desava, prije ponosno zabijali lobanje okupatorske na koplja, da svako vidi, da sa Srbima koji zivjese na kamentoj zemljici zvanoj Crna Gora, njima se stranci divise i mnoge pjesme pisase, kako tako malobrojni tolike turske glave posecose, a njin vodja zvani Njegos, tako ih ponosno uci da budu Srbi i da brane SveSrbsko svaki korak CistoSrbske zemljice zvane Crne Gore.....Njihova Cas od daleka poznata, vruce krvi i cudi....Oni svojem protivniku nikada ne ostadose duzni, no ga trazise i unistise, glave neprijateljske visise sa tvdjave. A sta sada....Sta se ovo desava.....Kletva....Prokletstvo....Bolest....Sta li je......Od Ponosnog Naroda.....Postadose NistaRoba.....Podguzna Muva.....Bez Casti i Postovanje.....Zabili Noz u ledja 2 Brata !!!!!!! Nema reci koja moze opisati.....Ovaj Sljam koji se valja !!!!!!! Ko Neznade......Cak i Vladici Njegosu, promijenise Plocu, i skidose original i zamenise je sa Falsifikatom sa novim arbanaskim grbom......Aloooooooo Seperatisti, za koju godinu postajete Arbanasi !!!!!............Nek bude tako, nista bolje zasluzili nijeste, no sad se karajte sa svijema.........Samo ljudska rassa vise nikada biti necete, no samo poltronsko-parazitska kvazi nacija, bez sopstvene istorije-kulture i tradicije.......Vi ste sada mrtva tacka, djavolska Nakaza !!!! Da vidimo kako ce sezona da prodje.....Nema Russa, a nece ni biti Srba, zato svakome porucujem, sto dalje.....Nikada ni jedan dinar, tom prokletom izdajjniku nemojte da dadnete, no bolje rezervisite karte, i na Russki Krim tamo ljetujte, a cg u velikom Zaobidjite !!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online