Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.05.2015.
14:59
Tanjug A

CG: Masovno trovanje studenata hranom

Među studentima mašinskih fakulteta koji su zadržani na lečenju u bolnici u Kotoru, posle masovnog trovanja hranom tokom međunarodnog skupa u Tivtu, nalazi se 18 studenata iz Srbije, a nijedan od hospitalizovanih studenata nije životno ugrožen, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

kremslehnerhotels.at
Studentima presela Mašinijada zbog hotelske hrane

Tokom međunarodnog skupa studenata mašinskih fakulteta, koji se održava od 7. do 12. maja u Tivtu, na kome se okupilo oko 600 studenata iz regiona, došlo je do masovnog trovanja hranom, navodi se u saopštenju.

Pošto se među studentima otrovanim hranom nalaze i državljani Srbije, predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom posetili su studente zadržane na lečenju u bolnici u Kotoru.

Tom prilikom, od nadležnih su obavešteni da niko od hospitalizovanih, među kojima je 18 studenata iz Srbije, nije životno ugrožen, kao i da je većoj grupi studenata pružena pomoć u Domu zdravlja u Tivtu, nakon čega su se vratili u hotel.

Predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom nastavljaju kontakte sa zdravstvenim ustanovama, organizatorom skupa i predstavnicima fakulteta, u cilju praćenja zdravstvenog stanja hospitalizovanih i bezbednog povratka u Srbiju.

Ministarstvo spoljnih poslova preduzima sve mere, kako bi našim državljanima bila pružena konzularna zaštita i adekvatna medicinska pomoć, zaključuje se u saopštenju.

Pomoć tražilo 120 studenata

U tivatskom Domu zdravlja zbog simptoma trovanja hranom medicinsku pomoć zatražilo je 120 studenata, učesnika Mašinijade, koji su smešteni u hotelu "Kamelija" u Donjoj Lastvi.

- Studenti su se za pomoć obratili u ponedeljak sa simptomima trovanja hranom - naveli su iz Doma zdravlja istakavši da su se žalili na visoku temperaturu, mučninu, povraćanje i dijareju, javio je Radio Tivat.

Direktorka Doma zdravlja u Tivtu Snežana Matijević kazala je da su prvi pacijenti primljeni oko 10 sati, a poslednji u ponoć. Kako je navela, lekarske ekipe tokom celog dana ukazivale su pomoć studentima.

- Pacijenti su primili adekvatnu terapiju i svi se sada osećaju bolje - rekla je Matijević.

Ona je istakla da su, kako bi izašli u susret svima kojima je bila neophodna medicinska pomoć, bili angažovani gotovo svi lekari i medicinsko osoblje, koji su radili i prekovremeno.

O slučaju trovanja obavešten je Institut za javno zdravlje u Podgorici čija će ekipa uzeti uzorke i pokušati da utvrdi uzrok trovanja, preneo je podgorički portal CdM.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online