Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 09.05.2015.
14:00 >> 16:00h
Srna A

Makedonci napustili granicu sa Srbijom, MUP poslao 450 žandarma

Makedonska granična policija povukla se sa granice između Srbije i Makedonije, posle sukoba u Kumanovu, nezvanično saznaju beogradski mediji. Blic javlja da je Srbija brzi reagovala i na granične prelaze poslala policijske i vojne snage.

Oklopna vozila Protivterorističke jedinice (PTJ) MUP-a Srbije krenula su ka granici sa Makedonijom zbog povećanog rizika od terorizma. PTJ je elitna jedinica za specijalne namene, koja je formirana 2003. godine, pošto je rasformirana Jedinica za specijalne operacije Resora državne bezbednosti.

Kako RTS saznaje, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović naredio je da 450 pripadnika Žandarmerije bude raspoređeno u Kopnenoj zoni bezbednosti. Upućene su i dodatne snage srpske protivterorističke jedinice prema granici sa Makedonijom i pojačan broj redovnih policijskih snaga.

Makedonski mediji javljaju da je zaustavljen saobraćaj na autoputu Beograd-Skoplje koji vodi kroz Kumanovo.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra (nedelju) vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti povodom situacije u Makedoniji.

Makedonski policajci su se povukli posle nemira u Kumanovu. U akciji makedonske policije protiv naoružane grupe u Kumanovu poginula su tri policajca, a više njih je povređeno, javljaju makedonski mediji.

Priština protiv destabilizacije Makedinije

Ministarstvo inostranih poslova Kosova, povodom upada naoružanih ljudi u Kumanovo i akcije makedonske policije, osudilo je pokušaje destabilizacije Makedonije i apelovalo na uzdržanost od nasilja u toj zemlji.

"Kosovo oštro osuđuje ugrožavanje reda i bezbednosti od strane bilo kog pojedinca ili grupe sa ciljem destabilizacije Makedonije. MIP ujedno apeluje kod svih strana da se uzdrže od nasilja i da nađu rešenje putem političkog dijaloga u okviru institucija Makedonije i Ohridskog sporazuma koji garantuje integritet Makedonije i ispunjavanje prava zajednica", kaže se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Subota 09.05.2015. 14:14
Ко стоји иза ове револуције у Македонији ??? фашиисти .
Subota 09.05.2015. 14:55
brisanj komentara ne menja činjenicu da žandarmi srbije ne smeju da reaguju ? stevan sinđelić je dokaz... ako već činjenica da im je 15% države pod okupacijom a oni NE REAGUJU i činjenica da im plate obezbeđuje okupator nije dovoljna ? a volovi slobodno mogu da brišu ....
Subota 09.05.2015. 14:26
То је тај Неша Слина и његов претпостављени Вучић, "генијалци" из ЕУ! Нама не прети претерана опасност из Македоније већ ши-птари на Космету и са Шип-тарије! Али тако размишљају изда-јници! Постоји могућност да нас изд-ајници увуку у сукоб који није на нашој територији!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online