Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.04.2010.
12:17 >> 13:17h
Srna, Vestionline A

Ministar bezbednosti BiH: Biće skupa u Dobrovoljačkoj

Ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović izjavio je da će policija obezbeđivati skup povodom obeležavanja osamnaeste godišnjice stradanja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, najavljen za 3. maj. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da bi bilo korektno da se dozvoli obeležavanje godišnjice stradanja u Sarajevu, jer bi to bio znak međusobnog poverenja.

Nikola Špirić

Ranije danas predsedavajući Saveta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je da se u BiH moraju stvoriti uslovi za civilizovan dijalog o svim otvorenim pitanjima i izrazio nadu da će 3. maja biti odata počast stradalim vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

"Moramo se naučiti da tamo gde je bilo mrtvih i stradalih na civilizovan način omogućimo da njihove porodice zapale sveće i pomole se Bogu na način kako njihove verske zajednice to čine", rekao je Špirić novinarima komentarišući zahtev gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena da se zabrani obeležavanje godišnjice zločina u Dobrovoljačkoj.

Sadik Ahmetović
Ministar Ahmetović nije želeo da komentariše izjave gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena, koji je pozvao na zabranjivanje obeležavanja stradanja vojnika JNA. Ministar je rekao novinarima da je skup uredno prijavljen policiji Kantona Sarajevo, koja će ga i obezbeđivati.

Špirić je naglasio da ne treba stvarati frustracije u BiH, jer će istorija dati odgovor šta se i gde dešavalo. 

Danas se povodom obeležavanja godišnjice stradanja u Dobrovoljačkoj oglasio i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić. On je rekao da bi bilo korektno dopustiti to okupljanje što bi bio znak međusobnog poverenja. 

"Jedna od logičnih posledica međusobnog poverenja treba da bude i tolerancija kada je reč o obeležavanju pomena na različite zločine koji su se dogodili nad svim narodima na prostoru bivše Jugoslavije", rekao je ministar Dačić.


"Ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović rekao mi je da će policija obezbeđivati skup kako bi prošao bez bilo kakvih incidenata. Srbija je donošenjem Deklaracije o Srebrenici pokazala da ima puno uvažavanje prema svim žrtvama zločina", dodao je Dačić.


Pododbor za obeležavanje značajnog istorijskog događaja "Stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine" zaključio je 9. aprila da će 18. godišnjica stradanja vojnika JNA biti obeležena na mestu stradanja u Sarajevu.

Užas u Dobrovoljačkoj

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Rade Ristović, koji predsjedava Pododborom, istakao je da će godišnjica biti obeležena mirnom šetnjom i paljenjem sveća u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici.

Nakon toga, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen uputio je juče hitan zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da zabrani obeležavanje godišnjice zločina u Dobrovoljačkoj ulici, najavljeno za 3. maj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online