Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 14.02.2015.
16:07
jutarnji.hr A

Kolinda "jedva čeka" da joj dođe Vučić

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da joj je drago što će se na njenoj inauguraciji u nedelju (15. februar) u Zagrebu okupiti čelnici susednih država, pogotovo što dolazi i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Beta/Hina/D. G.
Dođi mi, dođi: Kolinda Grabar Kitarović pripremila posebnu toaletu

- Nema više spominjanja regije, sa susedima je temelj politika čistih računa - rekla je Grabar Kitarović u razgovoru za nedeljno izdanje Jutarnjeg lista, prenosi jutarnji.hr.

Za razliku od inauguracije Ive Josipovića pre pet godina, kada zbog poziva predsedniku Kosova u Zagrebu nisu došli zvaničnici iz Beograda, sada će Srbiju predstavljati premijer Aleksandar Vučić.

Grabar Kitarović položiće zakletvu pred predsednicom Ustavnog suda Jasnom Omejec, a svečanost će zaokružiti kulturno-umetnički program. Za razliku od inauguracija Stjepana Mesića i Ive Josipovića, njena inauguracija biće s više nacionalnih simbola, a vratiće i lentu koju je poslednji nosio prvi predsednik Franjo Tuđman.

Ko sve dolazi?

Dolazak na inauguraciju potvrdili su predsednici Kosova, Albanije, Crne Gore, Mađarske, Slovenije, Slovačke, Makedonije i članovi Predsedništva BiH.

U timu Kolinde Grabar Kitarović potvrđeno je da u Zagreb dolazi 88 stranih delegacija.

Dolazak je potvrdio i ukrajinski Petro Porošenko.

SAD će predstavljati zamenica američkog državnog sekretara za energetiku Elizabet Šercud-Rendal, a Kinu ministar industrije Miao Vei.

Već su u Zagrebu pojačane mere bezbednosti. Na Markovom trgu, gde će predsednica položiti svečanu zakletvu, završavaju se pripreme za doček više od 1.000 ljudi. Za taj deo grada važe posebne mere bezbednosti, a u širem centru grada i posebna regulacija saobraćaja.

Prijem za goste

Posle svečanosti, Grabar Kitarović će prirediti prijem za goste, a za 40-tak zvanica i svečani ručak posle kojeg će imati niz bilateralnih razgovora, između ostalih i sa srpskim premijerom. Gostima će biti posluženi hrvatski specijaliteti i vina, a, kako je najavljeno, nova predsednica je za inauguraciju odabrala odeću i nakit hrvatskih dizajnera.

Kolinda Grabar Kitarović dužnost će, međutim, preuzeti tek 19. februara kada zvanično prestaje mandat sadašnjem šefu države, Ivi Josipoviću.

POVEZANE VESTI

Subota 14.02.2015. 16:19
Pa Ko-Linda eto ti ga na.Radi sa njim šta hoćeš i znaš.
Subota 14.02.2015. 16:35
ha ha ha ...kako su je amerikanci spustili , koga su joj poslali --
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online