Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 28.01.2015.
10:59
Beta A

“Rusija nudi milijarde Crnoj Gori za bazu“

Američki senator Kristofer Marfi izjavio je da Rusija nudi Crnoj Gori više milijardi dolara za vojnu bazu, a Crna Gora "uporno odbija" takvu ponudu zbog članstva u NATO i EU.

endthelie.com/Arhiva
A Crnogorci verni Alijansi: Čekaju prijem u NATO

- Crna Gora nastavlja da odbija ulaganje Rusije, vredno više milijardi dolara... Donosi odluku koja je izuzetno teška i stavlja sebe u poziciju koja je na duge staze možda i neodrživa - kazao je Marfi na panelu o ulozi SAD na Zapadnom Balkanu koju je u ponedeljak organizovao Fond Džordza Maršala, prenosi podgorički dnevnik "Pobjeda".

Po njegovim rečima, Crna Gora odbija ponudu Rusije jer želi članstvo u NATO i Evropskoj uniji (EU).

Senator Marfi, predsednik Potkomiteta Spoljnopolitičkog komiteta američkog Senata za Evropu, oktobra prošle godine posetio je Crnu Goru.

Američki senator je tada ocenio da "Crna Gora ima još puno posla u NATO integracijama".

U tom smislu podvukao je vladavinu prava, povećanje podrške javnosti članstvu u NATO i ocenio da se "prepreke" ka članstvu mogu prevazići do polovine 2015. godine.

Crna Gora je kandidat za članstvo u NATO-u, koji bi do kraja 2015. godine trebalo da proceni njenu spremnost za prijem u Alijansu.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.01.2015. 11:21
Оглас : Дајем Русији 4 хектара бесплатно код Дољевца да направи своју војну базу.
Sreda 28.01.2015. 13:57
Prije koji dan posle posete Putina Srbiji je dacic izjavijo ' kako je on Putina pitao sta hoces hoces li baze u Srbiji.........Na sta mu je Putin odgovorijo Ne ! Kad pogledate lokaciju Ojadjene-siromasne-okupirane milo-gore " Zasto bi Mocna Rusija davala jos milijarde tim seperatistickim vaskama ? Pravilnije pitanje u ovim propagandistickim vremenima bi bila !...........Ukoliko bi arbanija bedna odbila ponudu " Od Milijarde ! Koliko su Rusi placali za Crno-Morsku Bazu ukrajini ? Od kakvog Geostrateskog znacaja je ona bila ? + Milo-gora od 672.000 siromasnih gradjana+ P.s ove godine ce da bude zemljotres u njemu ce da poginu iskljucivo svi koji su glasali za lazni referendum :):):)
Sreda 28.01.2015. 15:15
To da Rusija daje milijarde je mit.. iako Crna Gora nije u NATO i ima takav položaj da bi Rusiji odgovaralo da ima bazu na Jadranu a samim tim i na Sreduemlju.. Jeftinije bi prošla da je u Egiptu izgradila vojnu bazu.. Šteta što Srbijaa nema izlaz na more..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online