Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Petak 05.12.2014.
13:41 >> 13:42h
b92.net A

Srušio krst na Zlatištu i ponosi se time

Na Zlatištu iznad Sarajeva srušen je spomen-krst, postavljen kao znak sećanja na 6.500 ubijenih sarajevskih Srba. Odgovornost za rušenje preuzeo je Mirza Hatić iz Sarajeva, koji je "Dnevnom avazu" rekao da je ispunio obećanje da će ga srušiti.

Policija ga čuvala, ali nije i sačuvala: Krst na Zlatištu

Mirza je "Avazu" ispričao da je policija Republike Srpske nekada čuvala krst, a nekada ne.

"Čekali smo da odu i došli smo moj prijatelj i ja i srušili ga. To je bilo nešto malo pose ponoći. Ponosan na to što sam uradio i opet ću to uraditi gde god da ga postave. Nisam hteo da sačekam policiju da me hapse kao što su prošli put učinili. Držali su me dva i po sata kao kera na asfaltu. Još me grlo boli od toga", rekao je Hatić, tvrdeći da je spomen-krst bio postavljen kao provokacija.

Hatić (27), koji je od ranije poznat policiji, tvrdio je da je bio i na čelu grupe mladića koji su u septembru pokušali srušiti spomen-krst, koji je postavljen na Zlatištu iznad Sarajeva. Tom prilikom izjavio je da će "poginuti, ali tog krsta neće biti".

"Ovo delo nije kvalifikovano kao krivično delo. Situacija je, kao što znate, specifična, s obzirom na to da je krst izgrađen bez dozvole, dakle nema oštećene strane. Ono što je bitno je da krst nije pao na ulicu i ne ugrožava saobraćaj. Policija će obaviti uviđaj, a za dalje ćemo sačekati stav Tužilaštva”, rekla je Danka Tešić, portparolka Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo

Krst je bio meta napada i krajem septembra, a policijska uprava iz Istočnog Sarajeva je pojačala mere obezbeđenja posle prvog pokušaja rušenja i pretnji pojedinaca da će “poginuti, ali da krst na tom mestu neće stajati“.

Savez logoraša Republike Srpske 21. septembra je na Zlatištu iznad Sarajeva postavio spomen-krst u čast više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba tokom rata u BiH. 

POVEZANE VESTI

Petak 05.12.2014. 13:45
Где су муслимани?Што не осуде тако нешто. Изгледа да нама православним хришћанима сви они желе смрт.
Petak 05.12.2014. 14:44
Da su Srbi srusili neko religiozno zdanje vec bi to EU osudila i bili bi ,,zabrinuti''zbog Dejtona ali posto je to Srbima uradjeno onda i nije tako vazno..Treba krst opet postaviti ali okolo postaviti mine pa neka ga ruse frajeri i neka im smrtovnice osvanjuju u ,,AVAZU''..
Petak 05.12.2014. 14:52
Postaviti krst i jos veci i masivniji i minirati prilaze krstu a za svaki slucaj postaviti pae snajperista okolo zlu ne trebalo
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online