Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 25.11.2014.
23:23
jutarnji.hr A

"Imam rak, ne lečim se, hoću da patim i umrem kao moja ćerka"

Josip Gregurić iz Siska, otac pokojne Marijane Gregurić koji je priznao da je mesecima planirao da iz samilosti ubije svoju bolesnu ćerku, otkrio je nove detalje na suđenju povodom ovog slučaja. Upitan za svoje zdravstveno stanje, Gregurić je odgovorio da ima rak i da ne želi da se leči, piše "Jutarnji list".

Fotografija Marijane Gregurić sa njenog Fejsbuk profila
 

Na ponovljenom suđenju zbog optužbi da je u oktobru 2012. godine ubio svoju teško bolesnu i nepokretnu ćerku, Josip Gregurić je na pitanje sudije o njegovom zdravstvenom stanju odgovorio:

- Imam tumor bešike, četiri puta sam operisan. Posle zadnje operacije u martu ove godine ne idem više na lečenje, ne odlazim na propisane terapije, želim da se bolest proširi na druge organe, želim da patim i umrem kao što je patila i umrla moja kćer Marijana.

Županijski sud u Sisku je prethodno osudio Josipa na dve godine zatvora, ali je Vrhovni sud ukinuo presudu zbog, kako prenosi "Jutarnji list", neslaganja dela izvornog zapisnika sa objavom presude u delu koji se tiče troškova vođenja postupka.

"Nisam mogao više da gledam kako mi se ćerka muči"

Gregurić je pred suđenje novinarima "Jutarnjeg lista" rekao kako ne zna kako će još jednom proći kroz sve to i da ne može to da podnese. Na pitanje novinara da li se oseća krivim, odgovorio je:

- Ne znam šta da odgovorim, to zna samo dragi Bog. Očekujem samo Božju i sudsku kaznu.

Gregurić je na ponovljenom suđenju istakao kako ostaje pri svemu što je rekao na prethodnom suđenju i naglasio kako su mu stalno pred očima sve patnje kroz koje je prolazila njegova mezimica.

- Ležala je nepokretna u krevetu smeštenom uz moj krevet. Gledao sam 24 sata dnevno njene patnje i tako tri godine, njene patnje u meni su stvarale nepodnošljivu bol i stoga sam verovatno učinio to za šta me optužujete da sam učinio. Gledao sam kako pati, kako vene, ali nisam prestajao da se nadam da će se dragi Bog smilovati, da će moje dete ozdraviti. Iako nismo mogli da komuniciramo, u njenim očima sam mogao da pročitam molbu za pomoć, molbu da joj pomognem da ode, da prekinem njenu tešku patnju - ispričao je na sudu Josip Gregurić.

Otac ubio ćerku iz samilosti

I tužilac i branilac su potvrdili da ostaju pri svemu izrečenom na prethodnom suđenju, a presuda će biti obavljena u četvrtak, 27. novembra.

Presudom od juna 2013. godine, Gregurić je osuđen na dve godine zatvora, s tim što je sud odredio da će drugu godinu Gregurić provesti na uslovnoj slobodi, što je najmanja moguća kazna zbog ubistva.

Sudija Melita Avedić je tada obrazložila svoju odluku time što je ubijena Marijana tri godine bila u komi i vegetirala i rekla da razume bol oca i tragediju ove porodice, ali da hrvatski zakoni ne poznaju ubistvo iz milosrđa i da je bilo nemoguće izbeći kaznu zbog počinjenog ubistva, zaključuje "Jutarnji list".

POVEZANE VESTI

Utorak 25.11.2014. 23:51
"Hrvatski zakoni ne poznaju ubistvo iz milosrdja", ali su vrlo verzirani za ubistvo iz patoloske mrznje i straha prema Srbima. Da si prvo preveo cerku u srpsku pravoslavnu, dobio bi medalju zasluga za hrvacanski narod plus titulu "domobranitelja" da se kitis. Ne mislis, Grega, ne mislis...
Sreda 26.11.2014. 11:37
Jadan covek.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online