Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 16.11.2014.
09:00 >> 12:01h
24 , Klix.ba A

Da li premijerka Republike Srpske kupuje glasove?

Sarajevski portal Klix.ba objavio je audio snimak na kojem navodno premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović govori o kupovini glasova. Tim povodom se oglasila i premijerka izjavivši da je snimak "montiran i da predstavlja najobičniju spekulaciju sa jasnim političkim ciljem".

Željka Cvijanović: Ucenjuju, puno traže, pa i da budu direktori
 

Ovaj portal piše da dva suprotstavljena bloka u RS, SNSD i stranke okupljene oko njega, te Savez za promjene, još uvek nastoje da formiraju većinu u entitetskoj skupštini, i dodaje da "nije tajna da se do većine pokušava doći i političkom kupovinom zastupnika".

Ovo je ozbiljno krivično delo

"Nema potrebe da to posebno komentarišem, jer nadležne službe već deluju po službenoj dužnosti i rade na utvrđivanju odgovornosti", rekla je Cvijanovićeva Srni, na pitanje da prokomentariše objavljivanje audio materijala na kome navodno govori o "kupovini" poslanika.

 

Cvijanovićeva je dodala da je protiv nje kao građanina, ali i kao predsednika Vlade Srpske, učinjeno ozbiljno krivično delo, pa i odgovor nadležnih organa mora biti ozbiljan.

 

Ona je poručila da su, pri tome, oni koji su taj materijal napravili, montirali i emitovali zašli u sferu koja je kažnjiva, te da im neće pomoći to što unapred traže alibi objašnjavajući da se ne može potvrditi njegova autentičnost.

Kliks.ba navodi da to "potvrđuje i snimak" do kojeg je došao. Portal navodi da nije poznato kada je snimak nastao, ni ko je druga ženska osoba "čiji se glas čuje u razgovoru sa Cvijanovićevom".

Dodaje se da stopostotnu autentičnost snimka nije moguće utvrditi u ovom momentu, "ali prema onome što se čuje, radi se o glasu premijerke RS".


Na početku snimka navodna Željka Cvijanović govori da su kupljena dvojica i dodaje: "Pa ću videti jesmo li ih kvalitetno kupili", ne precizirajući o kojim osobama je reč.


Na snimku ona spominje i neke koji "ucenjuju, puno traže, pa i da budu direktori".


S druge strane čuje se da druga osoba traži uputstva od osobe koju Kliks.ba označava kao premijerku.


"Ja sam te htela pitati možemo li mi isforsirati ovu priču da idemo... već smo vrbovali Miloša Kovačevića da krene sa ovom pričom bosanski/bošnjački jezik", kaže druga osoba sa snimka.


Navodna Cvijanovićeva odgovara: "Neka ide naravno, ko mu brani. To je do akademske zajednice da to priča, da objašnjava i da se napravi emisija... da nešto".


POVEZANE VESTI

Nedelja 16.11.2014. 12:43
СДС,СНСД и остале странке су само дјеца политике, а политика је курва. Републику Српску није створио ни СДС нити СНСД, већ српски народ који је устао против душманске каме.СДС је у то вријеме био више покрет, него политички фактор...у то вријеме је био приоритет пробудити свијест код народа шта му је чинити, подијелити оружје...ко је у то вријеме бринуо о политици?! Имаш комшију који хоће да ти закоље породицу...уби га да те не убије...Смијешно ми је да се вриједност као што је Република Српска и њено постојање приписује било којој политичкој опцији..и СДС и СНСД су кукавичја јаја... Републику Српску ће бранити и одбранити онај ко је и стварао..српски народ!!!
Nedelja 16.11.2014. 09:26
naravno da kupuju , pa to svako zna . njima je biti ili ne biti . sve će učiniti da ostanu na vlasti jer znaju šta ih čeka .
Nedelja 16.11.2014. 09:36
Naravno da se glasovi kupuju.Narod je dotle dotjeran da nema drugog izlaza nego za 20 maruna da daju glasove kako bi prezivijo.Prljava politika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online