Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 13.11.2014.
14:00
Beta A

Glavni tužilac BiH očekuje 100 optužnica

Glavni tužilac BiH Goran Salihović izjavio je danas u Sarajevu da u ovoj godini očekuje podizanje više od 100 optužnica za ratne zločine.

Bramerc je sinoć doputovao u BiH gde će boraviti do sutra
 

U razgovoru sa glavnim haškim tužiocem Seržom Bramercom, Salihović je istakao da će Tužilaštvo BiH u narednih nekoliko dana preći brojku od 400 osoba koje su optužene za ratne zločine.

Tužilac BiH je istakao da su podignute optužnice za ratne zločine, "u procentu od više od 80 odsto rezultirale osuđujućim presudama, što govori o kvalitetu prikupljenih dokaza".

"U ovoj godini, očekuje se da će biti podignute optužnice protiv više od 100 optuženih", rekao je Salihović.

Na sastanku je zaključeno da su aktivnosti na procesuiranju predmeta koji su u fazi istrage prosleđeni Tužilaštvu BiH iz Haškog tribunala, od izuzetne važnosti za izveštaj koji se podnosi Savetu bezbednosti UN.

Razgovarano je i o saradnji tužilaštava zemalja regiona s ciljem što efikasnijeg procesuiranja predmeta ratnih zločina.

Bramerc je sinoć doputovao u BiH gde će boraviti do sutra, a u Sarajevu će još o saradnji sa tužilaštvom u Hagu razgovarati sa predsednicom Državnog suda Medžidom Kreso, predstavnicima udruženja žrtava te šefom misije OEBS Džonatanom Murom.

Bramercova dvodnevna radna poseta BiH je u okviru njegovih priprema za
podnošenje redovnog polugodišnjeg izveštaja o radu tužilaštva Savetu bezbednosti UN.

Svoj šestomesečni izveštaj, Bramerc će u Njujorku predstaviti Savetu bezbednosti UN u drugoj sedmici decembra.

Bramerc će iduće sedmice posetiti Beograd gde će o saradnji Srbije sa haškim tužilaštvom razgovarati sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i ministrom odbrane Bratislavom Gašićem.

Među Bramercovim sagovornicima, biće i ministar pravde Srbije Nikola
Selaković i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, kao i predstavnici međunarodne zajednice u Beogradu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.11.2014. 14:06
S njima MIRA nikada biti nece, bolje da bude rata SADA no da buduce generacije PATE! + SRBSKI BALKAN SRBIMA-KO NECE NAPOLJE+
Četvrtak 13.11.2014. 14:13
Polako ali sigurno, zapadne hijene opet dovode Balkan do tacke kljucanja. Skoro 20g. posle zavrsetka rata i to po bezuslovnom "privremenom" Vojinom pustanju iz Haga, drona i Raminog izivljavanja, pojavljuje se ovaj pacov sa nekim novim optuznicama? Ni po koju cenu se ne smeju ponoviti greske iz 90-tih i dopustiti da uzarene glave povedu mase, jer je to izgleda i cilj zapadnih hijena, novo lokalno Balkansko krvoprolice.
Četvrtak 13.11.2014. 14:25
Bramerc a ko ce sada odgovarati za ratne zlocine Islamske Drzave gde kolju siluju i ubijaju gde stignu i to lepo jos snime za Youtoube.Da li ce finansijeri u Kataru i u Saudiskoj Arabiji biti pozvani na razgovor.Milosevicu sudili za pomoc Srbima u Bosni a stotine hiljada mrtvih dusa u Siriji-Iraku-zbog podrske Arapa fundamentalistima corak.Jajara jedna nesposobna drzi coveka 12 godina bez presude i prica o pravdi.U svakoj normalnoj drzavi za tako nesto se placa osteta a ovaj veselo putuje po Balkanu i dalje prosipa pamet.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online