Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.11.2014.
09:19
Ž. Marković - Vesti A

"Mutne radnje" Milice Bisić zainteresovale Srpsku

Slučaj curenja informacija iz Poreske uprave Srbije zainteresovao je i javnost u Republici Srpskoj, pre svega zbog činjenice da je jedna od osoba koja se sumnjiči za učešće u ovoj aferi Milica Bisić, nekadašnja direktorka Poreske uprave Srpske, u vreme kada je premijer bio Mladen Ivanić.

Milica mu bila saradnica: Mladen Ivanić
 

Iako su mnogi u Srpskoj već zaboravili na nju, s obzirom na to da je u centru pažnje ovde bila pre čak 12 godina, informacije o umešanosti u aferu bile su dovoljan razlog za podsećanje na njenu istaknutu ulogu, kako u sređivanju poreskog sistema u Srpskoj, tako i u protivljenju nekim rešenjima koja je nametao OHR.


Mediji, pak, prenose i reči Vladimira - Bebe Popovića, bivšeg bliskog saradnika ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, koji je 2006. godine za banjalučku štampu govorio u njenoj navodnoj umešanosti u šverc cigareta.

- Bisićeva je "slavu" stekla kao šef Poreske uprave Republike Srpske. Postoji dokument DB-a o kriminalnim radnjama Milice Bisić u kojem stoji da je zahvaljujući njoj u prvih pet

Odbacivala optužbe

Odgovarajući na te optužbe, Bisićeva je svojevremeno izjavila da "grupa poreskih dužnika u Srpskoj očigledno smatra da će izbeći prinudnu naplatu tako što će diskreditovati čelne ljude zaslužne za efikasnost poreske naplate u RS".

meseci 2002. godine iz banjalučke Fabrike duvana u Srbiju uvezeno oko 100 šlepera cigareta, a porez na promet plaćen je u iznosu od samo 431.592 KM, što odgovara vrednosti poreza za svega tri kamiona. Pretpostavlja se da se porez izbegavao preko fiktivnih firmi iz RS i uplatama preko poslovnih banaka u RS, a ovim parama se finansirala G17 plus - naveo je Popović.


Ipak, o tome se, u vreme dok je bila u Srpskoj, nije previše govorilo, ali o uvođenju reda u poreski sistem jeste. Bisićeva je, kao osoba sa strane, bez prevelikih ograničenja, dirnula u sistem nenaplativosti poreza koji je cvetao nakon rata, a kada je počela da dira takozvane velike igrače, u medijima su počele da se pojavljuju informacije o navodnim nezakonitostima koje je počinila. Između ostalih, objavljeno je i da je učestvovala u otvaranju posebnog računa u jednoj banci u Banjaluci na koji je odlazila prinudna naplata poreza, ali da taj novac nikad nije usmeren u budžet.

Koje podatke su Dinkićeva savetnica i pomagači krali u Poreskoj upravi?

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online