Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Sreda 15.10.2014.
09:18
Vestionline A

Kako su Hrvati pisali o prekidu?

Vest o prekidu utakmice kvalifikacija za EP Srbija - Albanije bila je udarna vest u svetu, a naravno veliku pažnju dobila je i u Hrvatskoj. Portal index.hr korektno je izvestio o incidentu, pritom pohvalivši srpske fudbalere koji su sprečili veći incident na stadionu Partizana.

Tuča igrača na terenu posle skidanja sporne zastave "velike Albanije"
 

"Svedočili smo zaista o neverovatnim scenama užasa koje su mogle završiti i tragično da nije bilo prisebnosti pojedinih srpskih igrača i policije. Pošto se u 42. minuti iznad stadiona pojavila velika albanska nacionalistička zastava, koja je bila obešena na bespilotnu letelicu na daljinsko upravljanje, nastao je pravi haos. Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović spustio je zastavu, na njega su nasrnuli neki albanski igrači, koji su mu želeli da mu otmu zastavu i počelo je ludilo", piše index.hr.
 

Ovo je prljavi albanski provakator, Sorošev saradnik!

"Najpre je počela tuča samih igrača u koju su se uključile i neke službene osobe koje su bile zadužene za sigurnost utakmice. Jedan redar je aktivno učestvovao u udaranju albanskih igrača, da bi posle toga, kada su reprezentativci Albanije počeli da beže prema tunelu proradile i tribine", stoji u izvešaju "Indeksa".

"Stolice i raznorazni predmeti zasipali su Albance dok su bežali prema izlazu, a nekoliko srpskih navijača preskočilo je ogradu i nasrnulo na albanske igrače. Samo brza reakcija policije i srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, koji je smirivao situaciju, sprečili su tragediju koja se mogla dogoditi", piše index.hr.

"Haos u Beogradu, zbog izazivanja nereda, uhapsili brata albanskog premijera, naslov je portal jutarnji.hr.

Portal "vecernji.hr" piše da je utakmica prekinuta zbog provokacije gostiju. Ovaj portal piše da su navijači Albanije došli na stadion Partizana noseći šalove "OVK".

"Slobodna Dalmacija" prenosi da je letelicom upravljao brat albanskog premijera Edija Rame i navodi izjavu ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića, koji je rekao da je ovo smišljena provokacija Albanaca.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.10.2014. 09:41
dogodi se incident između srbije i albanije i vi odmah pišete od Hrvatima, šta su oni pomislili, šta su oni pisali.... Pa možete li vi Hrvate pustit na miru?
Sreda 15.10.2014. 09:49
Nauk za u buduće - utakmica bez publike, ako postoji opasnost od incidenata... Ovde su i deca znala da će biti cirkusa.
Sreda 15.10.2014. 10:05
Korektno pisanje hrvatskog index-a
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online