Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 07.09.2014.
12:07
Srna A

Dodik najavio: Sledeće godine novi ustav Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će se iduće godine ići na donošenje novog ustava Republike Srpske u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Venecijanskom komisijom koja je potvrdila nadležnosti Republike Srpske za pravosuđe.

Republika Srpska nezadovoljna radom Suda i Tužilaštva BiH: Milorad Dodik
 

"Mi ćemo to uraditi, bez obzira na konflikte i pokušaje nekih da nas u tome spreče. Ovo što je na nivou BiH nije ni dejtonski niti ustavno, zbog čega se stvari moraju vraćati u okvire propisa i međunarodnig ugovora", rekao je Dodik za banjalučku Alternativnu televiziju.

On je ponovio da je Republika Srpska nezadovoljna radom Suda i Tužilaštva BiH i da će nastojati da tu nadležnost vrati Republici Srpskoj.

Dodik je rekao da se situacija u pravosuđu BiH neće promeniti na bolje, iako je Milan Tegeltija iz Republike Srpske nedavno imenovan za predsednika Visokog sudskog i tužilačkog saveta (VSTS) BiH, jer to pitanje ne zavisi od njega.

"Gradićemo RS do njene samostalnosti i nezavisnosti"

"Vratiti tu nadležnost Srpskoj, znači ovde formirati VSTS i da tužioce i sudije imenuje Narodna skupština Republike Srpske", pojasnio je Dodik.

On je rekao da je najveći stepen kriminala i korupcije u pravosuđu, protiv čega je neophodna efikasna borba.

Dodik je rekao da je u Republici Srpskoj SNSD napravio sistem borbe protiv toga formiranjem Specijalnog suda i tužilaštva Republike Srpske i doneo stavku u budžetu od šest miliona KM za njegovo finansiranje.

On je podsetio da je u Srpskoj pokrenuta široka akcija u vezi sa privatizacijom i da je veliki broj ljudi procesuiran.

Vučić ruši Dodika?

"Onda smo dobili devijaciju da je VSTS BiH istrgao mogućnost da mi kažemo ko su ti koji nose borbu protiv kriminala i korupcije u Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske", pojasnio je Dodik.

Dodik je rekao da će predložiti ukidanje Specijalnog suda i tužilaštva Republike Srpske i neke druge institucionalne mogućnosti, jer sudije očigledno ne presuđuju i ne rade svoj deo posla.

On je rekao da može garantovati da u Srpskoj danas nema organizovanih kriminalnih grupa i mafije. "To smo mogli da `razvalimo` samo zato što smo imali nadležnost nad policijom", naglasio je predsednik Srpske.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.09.2014. 12:58
Konacno da se sudi muslimanskim krvavim pirovima i Ozrenskim seciteljima glava. Ziv nam i zdrav Dodik Milorade bio, I do osamostaljenja, Srpsku Republiku vodio.
Nedelja 07.09.2014. 13:15
Ajde Milorade najavi cjepanje vise RS od pederacije BiH i stapanje u Srbiju.
Nedelja 07.09.2014. 20:16
Milorada Dodika za Kralja Samostalne Drzave!!! "Kraljevine Republike Srpske"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online