Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 06.09.2014.
13:42
Beta A

U Hrvatskoj sklopljen prvi gej brak

Prvi hrvatski gej brak sklopljen je sinoć u Zagrebu, objavilo je udruženje Zagreb prajd. "Srećno i sve najbolje dvojici mladoženja od Zagreb prajda", objavljeno je na Fejsbuk stranici udruženja.

A od ministra na poklon po kravata
 

Čestitka je objavljena i na tviter profilu Zagreb prajda uz fotografiju izvoda iz registra životnog partnerstva i napomenu da je "u Hrvatskoj sinoć stvarana istorija".

Detalji venčanja nisu poznati, osim što su iz udruženja objavili da je ministar uprave Arsen Bauk mladoženjama poklonio kravate. Mediji su ranije pisali da će prvi u registrovano životno partnerstvo, koje se kao i brak sklapa kod matičara, stupiti dvojica muškaraca s područja Zagreba.

Sabor Hrvatske doneo je sredinom jula Zakon o životnom partnerstvu koji gej parovima omogućava sklapanje životnog partnerstva i druga prava koja uživaju i heteroseksualne zajednice, osim usvajanje dece.

U decembru prošle godine u Hrvatskoj je održan referendum na kojem je većina izašlih birača odlučila da se u Ustav unese definicija braka kao zajednica muškarca i žene. Referendum je raspisan na osnovu oko 750.000 potpisa koje je prikupila izrazito konzervativna građanska inicijativa "U ime obitelji", uz podršku Katoličke crkve u Hrvatskoj i desno orjentisanih političkih stranaka. Oni su na taj način želeli unapred da onemoguće izjednačavanje prava homoseksualnih i heteroseksualnih zajednica.

Prethodno je vladajuća koalicija levog centra najavila donošenje zakona o partnerstvu, što je Socijaldemokratska partija obećala u predizbornoj kampanji.

POVEZANE VESTI

Subota 06.09.2014. 13:52
Ето, дочекаше У-јке да се венчавају и да се трпају под заштитом Ватикана и Фрање. Нека им је са срећом и нека их је што више, нека цвета љубав међу њима....хихихихихихихи
Subota 06.09.2014. 13:57
Sad će taj par da budu glavni idoli na prestojećoj gej paradi u Bgd, ko u Sodomi i Gomori, nema razlike
Subota 06.09.2014. 21:26
Pa moramo cestitati Zagrebu na ovom vaznom demokratskom cinu, dobro ce doci za narastaj. Nikako ne mogu da se otmem osecaju da je ovo malte ne najvazniji demo- uspeh Hrvata od kad su pristupili ovoj ekonomsko-zlocinackoj i kulturnoj (pa to se vidi) zajednici, a u svim drugim bitnim programima su prevedeni zedni preko vode. Ja mislim da ce biti presrecni kad im dozvole da izadju a bogami to sigurno nece biti uskoro ili dok im se dve trecine naroda iseli na zapad a zapad useli u zemlju. Pa nazdravlje komsije ! Ps. Pribojavam se da nas ceka ista sudbina kod ovih izdajnika !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online