Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Subota 12.07.2014.
22:44
Beta A

Dodik podržao akciju Izraela!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u pismu izraelskom premijeru i predsedniku izrazio je "potpuno razumevanje i podršku odlučnosti da na terorističke pretnje i akcije protiv Izraela odgovore na adekvatan način, štiteći bezbednost svojih građana i njihovu imovinu".

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske

Dodik je u pismu predsedniku Šimonu Peresu i premijeru Benjaminu Netanjahuu naveo da s "posebnom pažnjom i zabrinutošću prati razvoj situacije u pojasu Gaze, jer duboko i iskreno saoseća s prijateljskim jevrejskim narodom i državom Izrael".

"Terorističke pretnje i akcije ekstremnih islamističkih grupa su pretnja celokupnoj svetskoj zajednici, pa bi i ona morala da stane u jedan front protiv takvih pretnji", istakao je on. Dodik je ocenio da će se Izrael "odupreti takvim pretnjama i da će
se mir vratiti na celu teritoriju Izraela".

"Primite izraze našeg dubokog poštovanja, podrške i saosećanja sa vašim narodom", poručio je Dodik predsedniku i premijeru Izraela. Izrael je u utorak pokrenuo novu ofanzivu, s ciljem okončanja raketne paljbe iz Gaze, koja je poslednjih nedelja zadirala sve dublje u izraelsku teritoriju.

Okršaji su počdeli posle tenzija izazvanih ubistvom tri izraelska tinejdžera, posle čega je iz osvete ubijen i jedan palestinski tinejdžer. U petodnevnoj masovnoj izraelskoj vazdušnoj kampanji na Gazu poginulo je više od 130 Palestinaca, a oko 700 je ranjeno.

Svetske agencije javile su da se izraelska vojska sprema za kopnenu ofanzivu i da je na granicu s pojasom Gaze stiglo nekoliko desetina izraelskih tenkova. Ovo su najžešći sukobi Izraela i Hamasa od osmodnevne bitke vođene u novembru 2012.

POVEZANE VESTI

Subota 12.07.2014. 22:54
Dodik ti je legenda i po lukavosti bez premca.Drago mi je sto jedini otvoreno prica sto drugi ni u snu ne bi smeli.Uz to i ovaj komentar je guranje prsta u oko zapadu na jedan veoma fin nacin.Boli njega uvo za Izrael ali ko cita izmedju redova ima da shvati.
Subota 12.07.2014. 22:47
Кинески зид између Изреала и Палестинаца и све ће бити мирно.
Subota 12.07.2014. 23:10
Република Српска и Израел имају одличне билатералне односе и пре него што неко коментарише требао би то да зна.Израел помаже републику Српску између осталог и политички.Изјаве Додика увек су дозиране са правом мером и увек као да зна када треба да "убоде" своје политичке противнике.Наравно све то није случајно. Браво за Додика!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online