Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 25.04.2014.
20:52
Srna A

Crnogorci i Albanci razmenjuju turiste

Sporazum o saradnji u turizmu između Crne Gore i Albanije, koji su potpisali predstavnici dve vlade, trebalo bi da doprinese efikasnijoj razmeni turista, kao i zajedničkom nastupu na udaljenim, emitivnim tržištima.

Foto: Ilustracija
 

Crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović razgovarao je tokom zvanične posete Albaniji sa ministrima te zemlje o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti turizma, životne sredine, prostornog planiranja i saobraćajne povezanosti između dve zemlje.

Gvozdenović je potpisao Sporazum sa ministrom urbanog razvoja i turizma Albanije Eglantinom Gjermeni.

"U narednom periodu će se dodatno intenzivirati komunikacija dva ministarstva, a dogovoreni su i susreti na dvomesečnom nivou s ciljem analize realizacije Sporazuma", navodi se u saopštenju crnogorskog Ministarstva turizma i održivog razvoja.

Takođe, ključni dogovor između dva ministarstva je usklađivanje prostornih planova, naročito kada je reč o projektima koji se tiču i Crne Gore i Albanije. Na sastanku su razmenjena iskustva u vezi sa projektom neformalnih naselja, s obzirom da se Albanija sprema za sličan projekat.

U okviru posete, Gvozdenović se sastao i sa ministrom ekonomskog razvoja, trgovine i preduzetništva Arbenom Ahmetajem. Na sastanku je zaključeno da je neophodno dalje unapređenje trgovinske razmjene između Crne Gore i Albanije.

Tokom sastanka razgovarano je o regionalnom pristupu investitorima. Ahmetaj je ocenio da je Crna Gora pozitivan primer, da se na malom prostoru nalazi toliki broj renomiranih investitora.

POVEZANE VESTI

Petak 25.04.2014. 20:58
Milo može u buduće samo Albance kao turiste jer sve druge je otjerao Balkanskom kauboju mogu samo Indijanci na letovanje.
Petak 25.04.2014. 23:18
Na žalost! Još djeca u Sedmom uče kako su "Albanci latinizirani potomci starosjedioca na Balkanu", misleći na Ilire. Naravno, samo budale će na času od nastavnika ćutati na te podmetačine. Zapad nameće isto što i Srbiji, a domaćin pomaže - da nestane naš narod da bi se ustupio nekome ko nema veze sa starosjediocima, a preko uranijuma i oni istrijebili, a onda naselili Romi i Turci ovdje sa Zapada i oni oboljevali dok se, kroz hiljade godina, i poslednji procenat osiromašenog uranijuma ne raspadne.
Subota 26.04.2014. 11:18
Hahahaha razmenjuju Siftare!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online