Petak 25.04.2014.
20:52
Srna

Crnogorci i Albanci razmenjuju turiste

Foto: Ilustracija
 

Crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović razgovarao je tokom zvanične posete Albaniji sa ministrima te zemlje o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti turizma, životne sredine, prostornog planiranja i saobraćajne povezanosti između dve zemlje.

Gvozdenović je potpisao Sporazum sa ministrom urbanog razvoja i turizma Albanije Eglantinom Gjermeni.

"U narednom periodu će se dodatno intenzivirati komunikacija dva ministarstva, a dogovoreni su i susreti na dvomesečnom nivou s ciljem analize realizacije Sporazuma", navodi se u saopštenju crnogorskog Ministarstva turizma i održivog razvoja.

Takođe, ključni dogovor između dva ministarstva je usklađivanje prostornih planova, naročito kada je reč o projektima koji se tiču i Crne Gore i Albanije. Na sastanku su razmenjena iskustva u vezi sa projektom neformalnih naselja, s obzirom da se Albanija sprema za sličan projekat.

U okviru posete, Gvozdenović se sastao i sa ministrom ekonomskog razvoja, trgovine i preduzetništva Arbenom Ahmetajem. Na sastanku je zaključeno da je neophodno dalje unapređenje trgovinske razmjene između Crne Gore i Albanije.

Tokom sastanka razgovarano je o regionalnom pristupu investitorima. Ahmetaj je ocenio da je Crna Gora pozitivan primer, da se na malom prostoru nalazi toliki broj renomiranih investitora.

2024 © - Vesti online