Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 21.03.2014.
16:02
Ž. Marković - Vesti A

Svim snagama protiv Dodika

Sporazum o zajedničkom nastupu na izborima potpisali su Partija demokratskog progresa i Narodni demokratski pokret, a u narednih mesec dana ove dve stranke trebalo bi da ozvaniče i dogovor sa Srpskom demokratskom strankom.

Milorad Dodik

Ovaj potez naišao je na žestoku reakciju vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata. S druge strane, ni ova stranka ne sedi skrštenih ruku već sa partnerima iz Demokratskog narodnog saveza i Socijalističke partije pregovara o isticanju zajedničkih kandidata za predsednika Srpske i srpskog člana Predsedništva BiH. Činjenica da su SNSD, DNS i SP intenzivirali razgovore, ubrzala je i pregovore opozicije, ali zasad i jedan i drugi blok još uvek kriju imena kandidata.

Prema sporazumu koji su potpisali PDP i NDP, dve stranke će imati zajedničku listu za Parlament BiH, dok će u trci za mandate u Narodnoj skupštini RS nastupiti odvojeno. Čeka se SDS za potpisivanje konačnog sporazuma o podršci kandidatima za pojedinačne funkcije, a spekuliše se da će to biti Mladen Bosić kao kandidat za predsednika RS, i Mladen Ivanić koji bi trebalo da se upusti u trku za Predsedništvo BiH. Na drugoj strani biće Milorad Dodik, koji će se ponovo kandidovati za predsednika Srpske, dok je još neizvesno koga će vladajuća koalicija istaći kao kandidata za Predsedništvo.

Neće biti lako

Uslov za promene je da Milorad Dodik ne ostane na funkciji. Svesni smo da neće biti lako objediniti sve opozicione snage, ali ove tri stranke ulaze u intenzivne razgovore o konačnom formiranju bloka koji će se zvati Savez za promene, reči su lidera SDS-a Mladena Bosića.


- SDS kao najjača opoziciona stranka bi do polovine aprila trebalo da održi svoju programsku skupštinu posle koje ćemo svi zajedno izaći sa usaglašenim i konkretnim merama koje ćemo ponuditi biračima, a to su pre svega ekonomski oporavak, borba protiv kriminala i korupcije i kao treća i ključna stvar - očuvanje RS - tvrdi lider PDP-a Mladen Ivanić.


U porukama opozicionara vidljiv je njihov glavni cilj, a to je sprečavanje Milorada Dodika da ponovo bude predsednik Srpske. Jer, kakvi god bili rezultati za parlament, ako Dodik pobedi, on će, zbog ustavnih ovlašćenja koja ima predsednik, biti glavni kreator zbivanja na političkoj sceni.

Reciklirani lideri

Komentarišući ukrupnjavanje opozicije, Milorad Dodik je izjavio da je politika sadašnje opozicije upropastila Republiku Srpsku.
- Javnost zna da je reč o recikliranim, promašenim politikama i političkim liderima. Zna se da su Ivanić i Čavić u najtežim vremenima za Srpsku izgubili ogroman broj nadležnosti, i to se sve uklapa u jedan koncept koji je već odavno znan, a to je pokušaj da u Srpsku dođu takozvane mekše političke strukture - istakao je Dodik.

POVEZANE VESTI

Petak 21.03.2014. 17:38
Додика 2014. чека несумњиви крај, само је питање да ли у затвору или на неком егзотичном острву. Могућности за даље манипулисање народом су исцрпљене, радна мјеста више никоме не може обећати, а новца за куповину гласова више нема. Милетов пословни партнер из Србије, Мирослав Мишковић је иза решетака, а Миле је са њим учествовао у неким криминалним приватизацијама у Републици Србској. Отићи ће он, ратни дезертер и шверцер цигарама, али ће иза себе оставити погубне последице своје политике, разорену економију, негативну стопу наталитета, дугове и још много других нус-појава о којима се може до јутра писати и набрајати. Напријед СДС, у побједу и славу!
Petak 21.03.2014. 21:37
Додик , какав год да је, једини има јачину да се избори са свим непријатељима РС, док су други за то тотално неспособни!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online