Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 28.02.2014.
22:22
danas.rs A

Vučićevu pobedu niko i ništa neće ugroziti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da još nije razmišljao da li će nekoj od političkih partija u Srbiji dati podršku pred martovske parlamentarne izbore, dodavši da se u ovoj fazi kampanje uključuje samo kao prijatelj određenih partija ili organizacija.

Ne sumnja u pobedu Vučića: Milorad Dodik u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem
 

"Uostalom, rezultat izbornog procesa u Srbiji je potpuno izvestan, jer je prema svim anketama neprikosnovena pobeda Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Tu pobedu niko i ništa neće ugroziti", istakao je Dodik u intervjuu za ''Danas''.

Srpska demokratska stranka vas optužuje da se ponovo mešate u izbore u Srbiji, što potkrepljuju vašim susretom s liderom DSS Vojislavom Koštunicom.

- Naš sastanak u Andrićgradu nije imao nikakav politički predznak. Koštunica je jedan od ranijih premijera Srbije, s kojim sam lično dobro sarađivao. Ovde u Republici Srpskoj vlada uverenje da je Koštunica značajno pomagao RS. To je kasnije činio i predsednik Boris Tadić, a sada Aleksandar Vučić.

Najbolje rešenje za BiH je konfederacija

Zašto smatrate da je za BiH najbolje rešenje konfederacija?
- Zato što bi bio svako na svome, a opet bi se sačuvao neki okvir. Imali bismo dogovorenih nekoliko zajedničkih funkcija, kao što su spoljni poslovi i zajednički prostor, ali bismo imali svako svoje jasne i čvrste nadležnosti, dok bi BiH sprovodila samo ono što se dogovori. BiH ne može da preživi, jer je ona paćeničko mesto za sve i, ukoliko taj prostor u bilo kom geopolitičkom smislu može da opstane, onda može da opstane samo kao konfederacija. Ili čak i kao unija dobrovoljno udruženih država na njenom prostoru, od kojih je jedna Republika Srpska.

Opoziciona SDS, ipak, tvrdi da potkopavate aktuelnu vlast u Srbiji, odnosno Vučića.

- Naravno da to nije tačno, jer odavno se nije desilo da se u Srbiji vodi izborna kampanja s tako izvesnim rezultatima. Vučić i njegova partija imaju nesumnjivo veliku podršku i moj susret sa bilo kim ne može da ugrozi njegovu nedvosmislenu i neupitnu pobedu na tim izborima. Uostalom, ja sam veoma zadovoljan saradnjom i kontaktima koje imam s Vučićem i to ćemo nastaviti.

Mladen Bosić iz SDS tvrdi da podrivate vladu u Beogradu, koja se bori protiv korupcije i kriminala, zbog vaših veza s tajkunima u Srbiji i zbog para koje su iznete iz Srpske.

- To je notorna laž i priča za dnevno političke potrebe. Moji kontakti sa gospodinom Miškovićem bili su isključivo vezani za širenje njegovih poslovnih aktivnosti u RS. Poslovi koji su ovde obavljani urađeni su u skladu sa zakonima i nije bilo nikakvih zloupotreba. To što bilo ko radi u Srbiji jeste stvar srbijanskih organa i njihovih aktivnosti i ja nikada nisam osporavao akcije legalnih institucija. Međutim, ako je iko prvak u lažima, korupciji, kriminalu, ubistvima masovnim i pojedinačnim i svakakvim drugim, to je onda SDS.

Da li BiH preti ukrajinski scenario?

- Mislim da je ovo sada, s ovim nemirima, bio poslednji pokušaj određene grupe u međunarodnoj zajednici da modelira situaciju sličnu onoj koju smo gledali u Libiji, Alžiru, Siriji, Tunisu i sada u Ukrajini. Cilj je bio da se početno socijalno nezadovoljstvo brzo kanališe u neke političke zahteve. Sve to se moglo videti u Federaciji ovih dana, gde je u početku na ulicama svakako bilo socijalno ugroženih ljudi, ali čije je nezadovoljstvo iskoristio takozvani nevladin sektor, koga plaćaju strane zemlje, da bi u zemlji napravio haos.

Može li se, ipak, izazvati nestabilnost u RS?

- Kao najodgovorniji čovek u RS mogu da potvrdim da su stvari pod kontrolom i da funkcionišu institucije. Ponosan sam na jedan broj ljudi u RS što nisu naseli na takve provokacije i izazove od strane marginalnih političkih grupa i predstavnika nekog nevladinog sektora, studenata, koji imaju 35 godina i još nisu ni apsolventi.

POVEZANE VESTI

Petak 28.02.2014. 23:23
Uz svako duzno postovanje,prema Gos. Dodiku mislim da ovaj put gresi. Na proslim izborima Srbi su kaznili Tadica, zato sto je poceo da vodi sumljive pregovore preko Borka. Aleksadar Vucic ima daleko vise putera na glavi. Briselski sporazum,granice sa Kosovom,razbijanje glasackih kutija u Kosovskoj Mitrovici,batinasi na lokalnim izborima,Feketic,("ma pustite coveka"), ("a gde je moj sendvic"),prodaja ravnica Sejku itd. Ne potcenjujte Srpski narod,koji zna I te kako da pamti! GLASAJMO ZA PATRIOTSKE STRANKE!
Subota 01.03.2014. 00:45
Сарађивао си са Коштуницом,па он изгуби изборе... Сарађивао си са Тадићем,па он изгуби изборе... Сарађујеш са Вучићем,па ће и он да изгуби изборе... Само немој да сарађујеш са ДВЕРИМА молим те,немој...
Subota 01.03.2014. 07:41
Pa naravno, ogromne pare "rade" za Vučića... Otrpećemo i njega četiri godine, a možda i manje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online