Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 12.02.2014.
10:48
jutarnji.hr, blic.rs A

Haos u Hrvatskoj zbog poplava

Velike padavine, rast podzemnih voda, začepljeni kanali i topljenje snega doveli su u velikom delu Hrvatske do poplava stambenih, privrednih ili cestovnih objekata. Najteže je na području Vrbovca, gde je u naselju Brčevec ugroženo oko 500 objekata, a u Sesvetskom Kraljevcu više desetina objekata, a vrhunac vodenog talasa očekuje se oko podneva, navodi ''Jutarnji list''.

Od 18 sati sinoć do tri sata jutros na terenu je bilo 65 intervencija vatrogasnih ekipa na ispumpavanju podruma i prizemlja kuća na celom zagrebačkom području, a ponajviše u Kašini, na velikogoričkom području i u zelinskom kraju, navode iz Centra 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

Foto: Ilustracija
 


Velikih problema ima na lokalnim vodama u naselju Petrovina na području Velike Gorice gde poplava preti da ugroži naselje, pa vatrogasci grade nasipe. Teško je stanje i u naselju Mraclin, takođe na velikogoričkom području. Ugroženo je 50-ak kuća, nisu poplavljene ali ih je voda opkolila.


Pozivi građana nisu prestajali tokom noći i jutra pa je samo od tri do pet ujutro privaljeno 30-ak novih intervencija. Na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije angažovano je 300 vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava sa istoka Zagrebačke županije, operativa Hrvatskih voda i komunalne službe.


Aktivirani su Stožeri zaštite i spašavanja Vrbovca, Brckovljana, Pisarovine i Jamnice, a u toku su i aktiviranja i drugih Stožera na području istoka Zagrebačke županije.


U Karlovačkoj županiji zasad nema većih problema za stambene i privredne objekte, osim u Vojniću gde su ugrožene farme svinja, ali će opasnost biti otklonjena stvaranjem zečjih nasipa.


Dojave o plavljenju nekoliko objekata stigle su i iz Koprivničko-križevačke županije, u Križevcima i Koprivnici te romskom naselju u Žlebicama, dok je u Sisačko-moslavačkoj županiji, na području Siska i Gvozda, u toku ispumpavanje nekolicine stambenih objekata. Na području Lekenika i Peščenice u toku je izgradnja zečjih nasipa i zatvoren je niz ulica.


Privredni objekti poplavljeni su zbog začepljenja kanala u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u industrijskoj zoni Čazme, a najviše je ugrožena fabrika za preradu mesnih proizvoda i stanica za tehnički pregled.


Zbog poplave zatvorene pojedine državne, lokalne i županijske ulice
Kolovozi su mokri, vlažni i kllizavi u većem delu zemlje, na ulicama u gorju i duž Jadranske magistrale mogući su odroni, a zbog poplave zatvorene su pojedine državne, županijske i lokalne ulice u Zagrebačkoj, Sisačko- moslavačkoj, Karlovačkoj, Ličko- senjskoj i Koprivničko- križevačkoj županiji.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.02.2014. 11:45
Uhh bas mi je zao dabogda ih sve redom potusilo stize ih bozija kazna polako sve kako je ustaska bagra zasluzila hvala ti boze samo napred kaznjavaj kako je marva zasluzila
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online