Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 16.12.2013.
12:50
Beta A

Crnogorski pršut za NATO (standard, bato)

NATO trupe i vojnici Severnoatlanskog saveza neće ostati ni gladni ni žedni kada dođu u Crnu Goru. Koristiće crnogorski pršut i druge mesne prerađevine, vodu, proizvode "Plantaža 13. jul" i fabrike plastičnih eksploziva, sve što je zadovoljilo njihove stroge standarde.

Zadovoljila visoke standarde NATO-a
 

Preko pedeset crnogorskih proizvoda: mesnih industruja "Martex", "Franaca-Mesopromet", te proizvodi "Plantaža 13, jul", kompanije za proizvodnju vode "Suza Water Group", kao i plastični eksplozivi fabrike "Poliex" i proizvodi za  vazduhoplovstvo i odbranu mojkovačke "Tare" do sada su kodifikovani po NATO standardima.

NATO trupe upotrebljavaju jedino proizvode kodifikovane po standardima Severenoatlansog saveza, a to znači da će vojnici iz okruženja i oni koji dođu u Crnu Goru koristiti isključivo proizvode kompanija koje su dobile sertifikate.

Ugovor sa, na primer, cetinjskim proizvođačem crnogorskog pršuta, firmom "Martex", još uvek nije potpisan, potvrđeno je Beti u toj kompaniji.

Načelnik Direkcije za standardizaciju i kodifikaciju pri Ministarstvu odbrane Marinko Aleksić kazao je listu "Pobjeda" da kompanija čiji su proizvodi kodifikovani ulazi u jedinstvenu NATO NCS bazu i da kao takva može biti pozvana na javne ili poverljive tendere.

Aleksić navodi da je to "besplatna reklama" za kompanije jer, kako je objasnio, 28 NATO zemalja i 38 država van NATO-a koriste kodifikacione "sisteme". Aleksić je objasnio da je originalnost proizvoda "jedan od glavnih uslova" koji mora zadovoljiti NATO standarde.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.12.2013. 13:05
i prijateljice noci,ce da preplave montenegro iz okruzenja,pa eto i side,droge,pedofilije..i drugih nato vrednosti
Ponedeljak 16.12.2013. 13:29
Kako smiješna propaganda za pecanje naroda s pršutom. Pa poznato je da dolaskom NATO-a nema ništa od rajskog života, i da američki vojnik sve donosi sa sobom tako da nema potrebe da kupuje kod domaćina i da domaćinu išta plaća. Ima američkih vojnika unutar crnogorske vojske kao neki nadgledači radovi izgleda, i čujem da se ponašaju krajnje nevaspitano i bahato - upadaju u kuhinju vojnu, sami se poslužuju i sl. Kako bi ih slatko makao iz zemlje. I 15 američkih vojnika mi smeta. Jednostavno SMETA! Dvojica da su već bude smrad u atmosferi. Upoznavši neke iz DB-a domaćeg u Italiji, znam da ima 80% toga da se uradi da bi se ušlo u NATO, i da se po tim samitima kad se skokne trpe debele kritike.
Ponedeljak 16.12.2013. 15:00
Баш лепо, када им понестане говеда онда ће прећи на човеколика говеда звана црногорци. Шиптари ће да их кољу НАТО зомбији да их ждеру. Сами сте тражили НАТО зликовце!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online