Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Četvrtak 28.11.2013.
19:52
Beta A

Čepurin: Podgorica vodi "majmunsku politiku"

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova (MVPEI) saopštilo je da je izjava ruskog ambasadora u Srbiji da je "majmunska politika" to što Crna Gora hoće u NATO "neprihvaljiva" i da ne odražava "tradicionlano dobre odnose" između Moskve i Podgorice.

Aleksandar Čepurin: Nastavlja tradiciju Konuzina, bivšeg ambasadora Rusije
 

Zvanična Podgorica je u regovanju povodom izjave ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina ocenila da je istup ruskog diplomate "potpuno suprotan standardima poštovanja i pristojnosti u diplomatskoj i međudržavnoj komunikaciji".

Pročitajte još: Težnju Srbije da uđe u NATO Čepurin je označio kao "potpunu glupost", a Srbiju uporedio sa "lakom ženskom".

Čepurin je, kako prenose mediji, rekao da je "majmunska politika" to što Crna Gora hoće u NATO.

"U politici, kao i svuda, postoje majmuni. To je kao moda. Najpre to neko radi svesno, a onda se pojavi mnogo njih koji za njim trče, nadajući se banani", citiraju mediji izjavu ruskog diplomate, sa jednog javnog predavanja u Beogradu.

"Uvereni smo da ovakav istup, kojim se dovode u pitanje spoljnopolitički prioriteti i vrednosti kojima teži Crna Gora, kao kandidat za EU i NATO, ni na koji način ne odražava tradicionalno dobre političke i diplomatske odnose Crne Gore i Rusije, niti izražava karakter, principe i ciljeve ruske politike u međunarodnim odnosima", navodi se u reagovanju crnogorskog ministarstva.

Ocenjeno je i da to što je Čepurin stav saopštio na javnom skupu u trećoj zemlji "teško može biti shvaćen kao prijateljski u partnerski doprinos saradnji i stabilnosti regiona".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.11.2013. 19:57
ozezi Cepurine,po izdajnicima
Četvrtak 28.11.2013. 20:11
U Crnoj Goriu na vlasti i jesu majmuni. Majmuncine koje lizu guzu EU.
Četvrtak 28.11.2013. 20:48
Na žalost ali Čepurin je rekao živu istinu o Vladi moje zemlje - SVE MAJMUN DO MAJMUNA PRVOKLASNOG TIPA! Obraz okiđeni! Bruka neviđena! Sramota sramna! Naročito od 2008. spriznavanjem nezavisnosti Kosova. Isto je majmunska koliko i srbijanska, jer na svako mlaćenje Crnogoraca po Kosovu od strane Šiptara nije reagovala ni jednim gestom. Vlada Crne Gore je zaista MAJMUNSKA! Eeeh kukavna Crna Goro, prosvijetli mi više gore crrrne! Crna Goro, zemljo moja, svrake su ti popile mozak. Njegoše, vladiko i vladaru moj vječni, ne gledaj put dolje sa Lovćena, jer nemaš što viđet. Ne zna danas Crna Gora što je slučaj njenog padenija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online