Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 23.10.2013.
19:32
RTS, dnevno.hr A

SDP uvodi Gotovinu na političku scenu?

Socijaldemokratska partija morala bi da podrži učešće hrvatskog generala Anta Gotovine na svojoj listi ukoliko želi da ostane na vlasti, piše hrvatski portal Dnevno. A ako Gotovina ostvari dobre rezultate, SDP bi mogao da mu ponudi čak mesto predsednika Sabora, tvrdi taj portal, pozivajući se na izvore bliske vladajućoj koaliciji.

Hoće li Ante Gotovina da uđe u politiku?

Sve će, kako se očekuje, biti mnogo jasnije nakon obeležavanja Dana sećanja, 18. novembra u Vukovaru. Šuška se, naime, da bi Gotovina u Vukovar mogao doći u koloni sa vlastima, nikako sa veteranima.

"Sa nestrpljenjem se očekuje šta će Gotovina uraditi, dok se potez generala Mladena Markača već sada ne dvodi u pitanje - on će toga dana Vukovarom prošetati zajedno sa svojim saborcima", navodi hrvatski portal. Gotovina i Markač oslobođeni su u novembru prošle godine gotovo svih tačaka optužnice za zločine počinjenje u akciji "Oluja". Žalbeno veće Tribunala u Hagu tako je poništilo prvostepenu presudu kojom su oni bili osuđeni na 24, odnosno 18 godina zatvora. Presuda je doneta preglasavanjem petočlanog žalbenog veća.

Najnovija događanja u vezi sa aferom u javnom preduzeću "Hrvatske autoceste", odnosno optužbe izrečene na račun gradonačelnika Zadra i bivšeg ministra mora Božidara Kalmete, mogle bi, kako se navodi, ozbiljno da poljuljaju rejting najuticajnije hrvatske opozicione partije - Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u zadarskoj županiji, jednoj od najjačih uporišta te stranke. Takvu situaciju, na pola svoga mandata, mogao bi da iskoristi premijer Milanović kako bi ojačao svoj SDP u toj županiji.

Pozivajući se na dobro upućene izvore, Dnevno piše da bi Milanović lako mogao izvući "keca iz rukava" i ponuditi generalu Gotovini da vodi SDP-ovu listu u zadarskoj županiji .Ako Milanović želi još jednu pobedu na parlamentarnim izborima, moraće da  podrži Gotovinu i za tu će saradnju platiti koliko god bude trebalo, navodi portal i dodaje da ukoliko hrvatski general ostvari dobre rezultate, SDP bi mu mogao ponuditi čak mesto predsednika Sabora.

Šef opozicije Tomislav Karamarko tada bi se, kako se navodi, našao u velikim problemima i morao bi da povuče jedan jedini logičan potez - da vrati generala Mladena Markača u sam vrh svoje stranke, gde je i bio devedesetih godina. Karamarku bi na ruku išla činjenica da se Markač među hrvatskim veteranima "kotira" mnogo bolje od generala Gotovine. 

Kao otežavajuća okolnost za Milanovića u slučaju Gotovine navodi se to što su oči javnosti uprte u svaki korak generala, koji od izlaska iz haškog zatvora, vešto izbegava novinarske kamere.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.10.2013. 23:36
Kakva "junačina" bog te vidio, s pacovskom nosinom kakvu ima svaki bivši obijač trafika prije odlaska u Legionare!
Petak 25.10.2013. 07:10
Тако и приличи , само вам још Говнива фали.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online