Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 12.10.2013.
21:52
nezavisne.com A

Profesor seksualno uznemiravao učenice?

Policija u Prijedoru sprovodi istragu protiv Rajka Majstorovića, profesora matematike, zbog sumnje da je u učionici Srednje poljoprivredne škole u Prijedoru seksualno uznemiravao učenice, pišu ''Nezavisne''.

Prijava protiv Majstorovića podnesena je još u junu ove godine, a u narednom periodu istraga će, kako je potvrđeno "Nezavisnim", biti okončana, a svi prikupljeni podaci dostavljeni banjalučkom Okružnom tužilaštvu.

Foto: Ilustracija

Zbog zaštite identiteta maloletnica, istraga je obavijena velom tajne. Izvor blizak istrazi otkrio je samo da još nisu saslušane sve devojčice za koje se sumnja da ih je seksualno uznemiravao Majstorović.

U ovoj školi su potvrdili da je posle otkrivanja skandala za Majstorovića bila spremna i odluka o suspenziji s posla, ali je on sledećeg dana otišao na bolovanje.

"Pošto smo podneli prijavu protiv profesora matematike, Majstorović je naprasno otišao na bolovanje, da bismo u septembru ove godine saznali da se on zaposlio kao profesor matematike u Gimnaziji u Novom Gradu", objasnio je izvor "Nezavisnih" u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Prijedoru.

Dodaje kako su zaposleni u školi bili iznenađeni hrabrošću i socijalnom osvešćenošću učenica, koje nisu želele ćutati o čitavom slučaju, već su u pratnji roditelja sve prijavile.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, u petak je izjavila da policija u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom vodi istragu "protiv jednog lica po prijavi koja je primljena od Poljoprivredne škole u Prijedoru". Majstorović tvrdi da mu je sve "napakovano", da ne postoji nikakva prijava u policiji i da je sve "kristalno čisto i jasno". Zapretio je, kako navode te novine, i rečima "bolje vam je da se ne igrate s tim".

Na pitanje da prokomentariše informacije i istragu koju sprovodi policija, Majstorović kaže da "od toga nema ništa", te da je sve namešteno.

"To tužika jedan čovek, policajac iz Novog Grada kome smetam, jer on hoće da zaposli svoju ćerku, apsolventkinju. U policiji nema ništa, u školi nema ništa, a ja ću tog čoveka privatno tužiti", odgovara Majstorović.

Na pitanje da li je radio u junu ove godine u Poljoprivrednoj školi, Majstorović je odgovorio da jeste radio do 5. juna ove godine, i da je posle toga promenio radno mesto, a naknadno kaže da je u međuvremenu otišao na bolovanje "zbog transplantacije rožnjače u Zagrebu".

"To je opasno da se piše u novinama. Protiv mene se ne vodi nikakva prijava, mene niko nije zvao, to ovaj čovek izmišlja. Biće velikih posledica ako budete pisali o tome", zaključio je profesor matematike.

Zoran Marić, direktor Gimnazije u Novom Gradu, potvrdio je informaciju da je Majstorović od septembra ove godine zaposlen u ovoj školi kao profesor matematike.

"U policiji u Prijedoru sam pre nekoliko dana proverio i protiv Majstorovića se ne vodi krivični postupak", izjavio je direktor Gimnazije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online