Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 11.10.2013.
23:36
Beta A

"NATO otvoren za region. Hrvatska će pomoći"

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je u Dubrovniku da vrata NATO ostaju otvorena za zemlje regiona i ocenio da Hrvatska može da im pomogne u neophodnim reformama na tom putu.

Rasmusen: Hrvatska je mnogo bitna

"Evroatlantske integracije su put napred. Uveren sam da Hrvatska može imati važnu ulogu u pružanju pomoći ostalima u regionu da idu dalje s neophodnim reformama. Vrata NATO ostaju otvorena. Ali, zemlje koje teže članstvu moraju da učine potrebne napore i neophodne reforme da bi prošle kroz ta vrata", rekao je Rasmusen nakon sastanka sa šeficom hrvatske diplomatije Vesnom Pusić.

Rasmusen je kazao da je Hrvatska dala veliki doprinos NATO-u i da ima važnu ulogu u operacijama tog vojnog saveza.

"Hrvatska ima važnu ulogu u izgradnji saradnje i dijaloga sa regionom Zapadnog Balkana", dodao je Rasmusen posle susreta sa predsednikom hrvatskog  parlamenta Josipom Lekom.

Rasmusen je zahvalio hrvatskim zvaničnicima zbog podrške Hrvatske mirovnim operacijama NATO u Avganistanu i na Kosovu.

Hrvatski predsednik Ivo Josipović koji je takođe razgovarao sa Rasmusenom, istakao je važnost NATO za širenje demokratskih vrednosti.

"Hrvatska kao članica Saveza, zajedno s partnerima, kreira politike važne za osiguranje mira u svetu", rekao je Josipović.

Na četvorodnevnom zasedanju skupštine NATO u Dubrovniku, koje traje do 14. oktobra, učestvuje oko 300 parlamentaraca iz zemalja članica i partnerskih država, uključujući i delegaciju Skupštine Srbije. 

POVEZANE VESTI

Petak 11.10.2013. 23:44
Sipu racku munemaj debilski i ti i tvoji krvati, da da Bog da se srusite vec jednom da vas nema!!
Petak 11.10.2013. 23:49
CG nema sanse radi interesa cika Vlade, BiH radi mrznje naroda prema go...ma - i pravoslavnog i muslimanskog, Srbija....e tu ce da padne djub...d. http://www.youtube.com/watch?v=hnHAT446-GA.........kad nas ne bude vise, bit ce to samo SMENA ideala ISTINE
Subota 12.10.2013. 14:00
'Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je u Dubrovniku da vrata NATO ostaju otvorena za zemlje regiona i ocenio da Hrvatska može da im pomogne u neophodnim reformama na tom putu.' Anal Srba katolika takozvanih Hrvata ostaje otvoren za svakog gospodara kome verno sluze. Istorijski dokazani u najvecim zverstvima koje niko drugi ne bi mogao da uradi, Srbi katolici takozvani Hrvati ostaju najprljaviji kerberi najprljavijih gazda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online