Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 02.10.2013.
07:47
Beta A

Klintona najbliži saradnici upozoravali da ne bombarduje Srbe!

Bivši američki predsednik Bil Klinton nije lako došao do podrške - čak i svojih najbližih saradnika, za intervenciju SAD radi zaustavljanja rata u BiH, pokazuju upravo objavljeni dokumenti.

Bil Klinton, bivši predsednik SAD
 

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) je objavila na internetu više od 300 dokumenata o ratu u BiH, s kojih je skinuta oznaka "Poverljivo". Klinton bi o tome trebalo da govori na konferenciji u svom predsedničkom centru u Litl Roku, glavnom gradu Arkanzasa.

Na skupu "Bosna, obaveštajna aktivnost i Klintonovo predsednikovanje" najavljeni su i bivša državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt i penzionisani general Vesli Klark.

Klinton za napade iz vazduha na ciljeve u BiH nije imao podršku Ujedinjenih nacija zbog pretnji Rusije vetom u Savetu bezbednosti UN, ali je imao široku podršku saveznika u NATO za akciju radi zaustavljanja etničkog čišćenja.

Novoobjavljeni dokumenti pokazuju da za vojnu intervenciju Klintonu nije bilo lako da ubedi ni svoje saradnike. Na sastanku u Beloj kući februara 1993. savetnik za nacionalnu bezbednost Toni Lejk upozorio je da bi SAD, ako pokrenu napade iz
vazduha, na kraju mogle biti pod velikim pritiskom da doprinesu okončabanju sukoba slanjem kopnenih trupa.

Medlin Olbrajt, tada ambasadorka SAD u UN, rekla je na sastanku da bi "odluka o upotrebi američkih snaga u Bosni bio prelazak preko Rubikona". "Ali treba razmisliti da li guranje tog problema pod tepih, stvara više problema", rekla je Olbrajt prema beleškama sa sastanka u Beloj kući.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.10.2013. 08:53
NATO zlocinci ! Samoproklamovani svetski policajci i sliledzije !
Sreda 02.10.2013. 10:01
Pocelo pranje mozga, na kraju ce da ispadne da su ga svi jos drzali da ne bombarduje, dobri kongresmeni, senatori i establishment SD, tc..tc...tc....jao sta radi taj Juzni Tok i Rusi. Shvatam Mihajlovicku i ljude iz Trilaterale. Kad ovo vidim suze mi krenu i odmah bi im oprostio kao da se nista nije desilo. Zamolit cu one Japance da ne idu na grobove u Hirosimu/Nagasaki, posto time VREDJAJU osecaje Amera, jer oni to NISU hteli. Zamolio bih ostale na sajtu da napisu na ostale vlade -nekoliko desetina-gde su bombardovali/ ubijali u zadnjem veku- da shvate situaciju, da oni NISU hteli, vec su morali jer im Rotsild naredio.
Sreda 02.10.2013. 11:35
Da li je moguće da domaći izdajnici i poltroni ovakvim člancima stvaraju uporište u narodu da Srbija pristupi neonacističkom NATO savezu ?Šta ima ko pisati budalaštine pa jasno je i patkama da od 2 Sv.rata 90% krvi i smrti leži na duši USA i njenih saveznika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online