Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 17.08.2013.
14:43
Beta A

"Otcepljenje RS bi izazvalo rat u BiH"

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da bi svako kome je stalo do Bosne i Hercegovine uzeo oružje i branio državu ukoliko bi Republika Srpska pokušala da se otcepi.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić
 

On je to rekao odgovarajući na pitanje šta će se dogoditi ako predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zaista pokuša da realizuje ideju o otcepljenju RS, poručujući da bi u tom slučaju državu branili ne samo Bošnjaci, već i mnogi drugi, uključujući i njega
lično.

"Komšić priča gluposti"

Potpredsednik Partije demokratskog progresa Borislav Borenović smatra da predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić samo nanosi štetu BiH izjavama da bi svi kojima je stalo do BiH uzeli oružje da Republika Srpska pokuša otcjepljenje.

"Njegove izjave su najobičnije gluposti. Takvi ljudi, koji su na ključnim pozicijama u ovoj zemlji, ne smeju sebi da dozvole da se ponašaju nedolično, već treba da pokažu da su ozbiljni politički faktori u BiH", istakao je Borenović.

 

"Budala je onaj ko misli da tako neće biti ako se pokuša otcepiti deo zemlje. Možemo se nadmudrivati, prepirati, svađati... Svašta nešto može, mada je to 'svašta' najčešće besmisleno. Ali cepati zemlju, sigurno vodi u rat. Zato je to glupa politika", kazao je Komšić u intervjuu za sarajevsko "Oslobođenje".

On je istakao da se nije zaboravilo što se u BiH zbivalo od 1992. do 1995. godine.

Komšić je ukupno stanje u BiH ocenio zabrinjavajućim. Komentarišući odluku Ministarstva odbrane BiH da se oružje i oprema Oružanih snaga BiH ustupe reditelju Emiru Kusturici za potrebe snimanja njegovog filma, predsedavajući Predsedništva BiH je rekao da prema Ustavu i zakonu svaku upotrebu jedinica i opreme Oružanih snaga mora odobriti Predsedništvo BiH kao vrhovni komandant.

POVEZANE VESTI

Subota 17.08.2013. 14:50
Који идиот.Коме је од Срба стало до Босне,али и Хрвата? Муслимани су верски фанатици и они би сигурно ушли у рат јер сматрају да је Босна само њихова.
Subota 17.08.2013. 16:14
Željko komšić,čovijek bez obraza,navodno hrvatski član predsjedništva BiH,kojeg su izbornim inženjeringom izabrali muslimani,čovijek koji ne radi svoj posao kako treba i za koji dobiva plaću već liže stražnjicu BH sunitima.
Subota 17.08.2013. 15:07
Svašta nešto može, mada je to 'svašta' najčešće besmisleno. Ali cepati zemlju, sigurno vodi u rat. Zato je to glupa politika", kazao je Komšić u intervjuu za sarajevsko "Oslobođenje". A ime lista OSLOBODJENJE...a ovaj prica o nezavisnosti RS i ratu.. Ako dodje do rata...bice scenario koji se dogodio na KIM...bice isto...samo sto ce NATO i USA biti opet na strani balija....a Rusija ce cutati... Ako dodje do rata...sami se na sebe moramo osloniti!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online