Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 10.08.2013.
23:26
Vijesti A

Greškom srušen najstariji hotel u Podgorici?!

Rušenje najstarijeg podgoričkog hotela "Crna Gora", koji je pisac i novinar Balša Brković opisao kao siimbol "stranovite građanske nostalgije", izazvalo je žestoku reakciju crnogorske javnosti. Posle reagovanja opozicione Socijalističke narodne partije (SNP), nadležno ministarsto je objavilo plan intervencija prema kojem su za rušenje bile predviđene pomoćne zgrade u dvorištu hotela, a ne i sam hotel, objavile su podgoričke "Vijesti".

Rušenje hotela "Crna Gora" u Podgorici
 

"Žarko Burić i njegova 'Normal kompani' nisu smeli da sruše stari Hotel 'Crna Gora', već samo njegove pomoćne objekte u dvorištu hotela", navodi list pozivajući se na Plan dobijen od nadležnog ministarstva.

Plan rušenja hotela listu je dostavljen pošto je SNP tražila objašnjenje rušenja dela hotela Crna Gora u kojem je bila smeštena gradska kafana, ali i saloni. Rušenje tog objekta je izazvalo nezadovoljstvo u delu javnosti koji smatra da je srušeno jedno od kultnih mesta u Podgorici.


"Građevinskom dozvolom za rekonstrukciju i sanaciju postojećeg objekta hotela 'Crna Gora' - hotel 'Hilton Podgorica - Montenegro' predviđeno je delimično rušenje postojećih objekata i njihova rekonstrukcija, dogradnja i nadogradnja", rekli su iz nadležnog ministarsta, navodi list.


SNP je, naime, tražila od ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića da objasni da li je urbanističko-tehničkim uslovima, bilo predviđeno rušenje hotela, a član Predsedništva opozicionog Demokratskog fronta Goran Danilović napisao je na svom Fejsbuk profilu da je primio preteći telefonski poziv sa zaštićenog broja zbog svega što je pisao o rušenju hotela "Crna Gora".


Mnogi građani su rušenje najstarijeg hotela u Podgorici zabeležili svojim fotoaparatima i kamerama, a posle rušenja i kultnog bioskopa "Kultura" u glavnom gradu Crne Gore, neki su se zapitali da li je sada na redu za rušenje i "Sahat kule" - kulturno istorijski spomenik izuzetnog značaja za Crnu Goru.

Kao u Bejrutu

"Ako vas je put u srijedu veče nanio u ulicu Slobode, mogli ste pomisliti da se nalazite u Damasku, ili Bejrutu iz osamdesetih. Gusti oblak prašine pritisnuo je centar. Izgledalo je kao – bombardovanje. Hoće se to Podgorici...

U Istanbulu, nedavno, građani su odbranili jedan park i zaustavili gradnju objekta koji su vlasti htjele tu da postave, umalo je pao i premijer. U Crnoj Gori takvo se što neće dogoditi. Što god da vlast ruši, biće srušeno. Dok i oni sami ne budu srušeni." Ovo je deo komentara pisca i novinara Balše Brkovića povodom rušenja najstarijeg hotela u Podgorici.

POVEZANE VESTI

Subota 10.08.2013. 23:34
Kada bi kod nas neko tako pogresio i slucajno srusio skupstinu sa sve stranim agentima u njoj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online