Subota 10.08.2013.
23:26
Vijesti

Greškom srušen najstariji hotel u Podgorici?!

Rušenje hotela "Crna Gora" u Podgorici
 

"Žarko Burić i njegova 'Normal kompani' nisu smeli da sruše stari Hotel 'Crna Gora', već samo njegove pomoćne objekte u dvorištu hotela", navodi list pozivajući se na Plan dobijen od nadležnog ministarstva.

Plan rušenja hotela listu je dostavljen pošto je SNP tražila objašnjenje rušenja dela hotela Crna Gora u kojem je bila smeštena gradska kafana, ali i saloni. Rušenje tog objekta je izazvalo nezadovoljstvo u delu javnosti koji smatra da je srušeno jedno od kultnih mesta u Podgorici.


"Građevinskom dozvolom za rekonstrukciju i sanaciju postojećeg objekta hotela 'Crna Gora' - hotel 'Hilton Podgorica - Montenegro' predviđeno je delimično rušenje postojećih objekata i njihova rekonstrukcija, dogradnja i nadogradnja", rekli su iz nadležnog ministarsta, navodi list.


SNP je, naime, tražila od ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića da objasni da li je urbanističko-tehničkim uslovima, bilo predviđeno rušenje hotela, a član Predsedništva opozicionog Demokratskog fronta Goran Danilović napisao je na svom Fejsbuk profilu da je primio preteći telefonski poziv sa zaštićenog broja zbog svega što je pisao o rušenju hotela "Crna Gora".


Mnogi građani su rušenje najstarijeg hotela u Podgorici zabeležili svojim fotoaparatima i kamerama, a posle rušenja i kultnog bioskopa "Kultura" u glavnom gradu Crne Gore, neki su se zapitali da li je sada na redu za rušenje i "Sahat kule" - kulturno istorijski spomenik izuzetnog značaja za Crnu Goru.

Kao u Bejrutu

"Ako vas je put u srijedu veče nanio u ulicu Slobode, mogli ste pomisliti da se nalazite u Damasku, ili Bejrutu iz osamdesetih. Gusti oblak prašine pritisnuo je centar. Izgledalo je kao – bombardovanje. Hoće se to Podgorici...

U Istanbulu, nedavno, građani su odbranili jedan park i zaustavili gradnju objekta koji su vlasti htjele tu da postave, umalo je pao i premijer. U Crnoj Gori takvo se što neće dogoditi. Što god da vlast ruši, biće srušeno. Dok i oni sami ne budu srušeni." Ovo je deo komentara pisca i novinara Balše Brkovića povodom rušenja najstarijeg hotela u Podgorici.

2024 © - Vesti online