Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 30.07.2013.
11:41
Jutarnji list A

Zajedno ručaju: Milanović i Gotovina najbolji prijatelji

Predsednik hrvatske vlade Zoran Milanović i penzionisani general Ante Gotovina često se druže u jednom zagrebačkom restoranu. Iz vlade kažu da je reč o prijateljskom odnosu.

Ante Gotovina se bavi uzgajanjem tuna i druži sa premijerom
 

Zagrebački "Jutarnji list", inače, Gotovinu predstavlja kao nesumnjivo najpopularnijeg penzionisanog generala Hrvatske vojske, koga je Haški trinubal oslobodio optužbe za zločine nad Srbima za vreme Oluje.


"Bio je to običan ručak bez političkih konotacija", kratko je komentirao bliski saradnik hrvatskog premjera Zorana MIlanovića povodom druženja s genralnom dodavši: "Oni se nalaze jednom mesečno, nedavno su bili i u 'Takenoku', a pretpostavljam da će se i ubuduće družiti. To je muško prijateljstvo i ništa više".

Inače, otkako se vratio iz Haga, gde je prvostepenom presudom bio osuđen na 18 godina zatvora zbog zločina u akciji hrvatske vojske "Oluja", Gotovina je odlučio da se upusti u poslovne vode i čini se, navodi list, da je u tome prilično uspešan.

Pozivajući se na vladin izvor, list dodaje da u tome nema pomoć izvršne vlasti s obzirom na to da je prvi posao dobio još pre dve godine, a najnoviji biznis s uzgajanjem tuna omogućila mu je Zadarska županija u kojoj je na vlasti opoziciona HDZ. Kompanija "Adriatik gradnja", čiji su vlasnici Gotovina i Željko Dilber, lani je za Grad Zadar odradila posao gradnje plinovodne instalacije, i to za iznos od 5,1 milion kuna.

U junu su Milanović i ministar odbrane Ante Kotromanović posetili Gotovinu koji ih je poveo u obilazak svog tunogojilišta, a posle su u njegovoj kući u Pakoštanima gledali fudbalsku utakmicu između Hrvatske i Škotske, podseća list. Kotromanović je dugogodišnji prijatelj porodice Gotovina.

Upućeni tvrde da je on glavna veza između Gotovine i premijera. Ali, još dok je bio vođa opozicije, Milanović je, za razliku od većine levičara, podržavao Gotovinu, navodi list I dodaje da je 2011. godine izjavio je da Gotovina ne može biti kriv.

S druge strane, Gotovina se, otkako je na slobodi, drži na distanci od političkih radikala. Podseća se i da je odbio da učestvuje na skupu bivših generala koji su kritikovali vlast, a nedavno je odbio da komentariše rad vlade, uz objašnjenje da je "samo običan ribar".

POVEZANE VESTI

Utorak 30.07.2013. 11:50
Догодине у Книну!!!!!!
Utorak 30.07.2013. 12:03
moze im se dobio je debelu ostetu.pametno,pametno,bolje znat neg imat.I u nasoj sredini nije drugacije.laju jedni na druge kao psi a skupa se caste i ispijaju casice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online