Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.07.2013.
22:04
vijesti.me A

Beograđanin uhapšen zbog ubistva Pančevca

U Crnoj Gori i Srbiji u toku su hapšenja osoba koje su povezane sa ubistvom Pančevca Miloša Vidakovića u Budvi. "Vijesti" saznaju da su u akciji uhapšene dve osobe u Budvi, koje se trenutno nalaze u zgradi policije.

Foto: Ilustracija
 

Reč je o srpskom državljaninu Milošu Delibašiću, članu grupe Branislava Bojanića iz Beograda, koji je u Srbiji poznata po razbojničkim akcijama.

Ubica imao pomagača

Budvanska policija veruje da je ubica stigao iz Srbije, kao i da je imao i pomagača, koji ga je automobilom čekao. Više sagovornika “Vijesti”, kazalo je da je, prema njihovim podacima, ubica u stopu pratio Vidakovića od Kotora do Budve.

Direktor srpske policije Milorad Veljović potvrdio je oko 18.30 časova za "Vijesti" da je u Budvi uhapšen Delibašić, a da su u Srbiji privedene još četiri osobe zbog sumnje da imaju veze sa organizacijom, planiranjem i egzekucijom Miloša Vidakovića.

"Tačno je da je u Budvi uhapšen Delibašić i još jedna osoba, U toku su saslušanja, a u cilju istrage ne mogu saopštiti više detalja o tome. Dok razgovaram sa vama u toku su sastanci vrha Uprave policije Crne Gore sa predstavnicima crnogorskog tužilaštva sa našim operativcima i tužiocima, a sada radimo na tome da se nađu dokazi za još neka ubistva koja su se dogodila u dvije zemlje", kazao je Veljović "Vijestima".

Dosije Vidakovića

Ubijeni Miloš Vidaković je ima podeblji dosije u srpskoj policiji, a pre dva i po meseca preživeo je pokušaj ubistva u beogradskom naselju Galenika. 18. aprila ove godine (Vidaković je sa više metaka ranjen u butinu i u levo uvo na uglu ulica Batajnički drum i Jovana Stoisavljevića u Beogradu, nakon što se na tom mestu sastao sa jednim mladićem.

Sigurne smrti te noći spasao ga je pancir. 25. avgust 2009 - Vidaković je ranjen u nogu nakon sukoba kriminalnih grupa. On je tog leta usred bela dana pogođen u Karađorđevoj ulici u Beogradu, a napadač, koji nije otkriven, ka njemu je ispalio nekoliko metaka. 2. jul 2009 - Tog leta mediji su pisali su da je bio u toku ulični rat bandi u Pančevu, gde se kao jedan od aktera čestih obračuna pominja Vidaković. Na njega je 2. jula te godine pucano. Pominjano je da se obračun bandi događa zbog sukoba oko prevlasti za prodaju droge, dok je drugi razlog naveden kockarski dug. 20. oktobar 2005 - Ubijeni Pančevac preživeo je i tešku saobraćajnu nesreću na pančevačkom mostu, kada je vozeći BMW probio ogradu i sleteo na železničku prugu. U toj nesreći poginuo je njegov saputnik, dok je Vidaković imao teške povrede. 10. jul 2004 - Uhapšen je jer je ranije iste godine, nakon prebrze vožnje centrom Beograda, pretukao policajce koji su ga zaustavili zbog divljačke vožnje.

On je kazao da se među uhapšenim osobama nalazi naručilac, ali i ubica Vidakovića.

"Naravno, ovaj slučaj nije sam za sebe, sve ima šire okvire. Bilo bi nekorektno da u ovom trenutku iznosim više detalja o kojim ubistvima je reč, ali radimo na tome da se rasvetle još neki zločini", kazao je direktor srpske policije, tokom pauze sastanka sa kolegom iz crnogorske UP Slavkom Stojanovićem.

Uprava policije je saopštila da je u akciji policija Crne Gore i Srbije više osoba uhapšeno radi prikupljanja dokaza u vezi sa rasvetljavanjem ubistva Vidakovića.

"Zajednička akcija se sprovodi na osnovu dosadašnje saradnje i rada zajedničkih istražnih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslava Crne Gore i Direkcije policije MUP-a Republike Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala.

Akcija je započeta nakon sastanka direktora policija dve države, Slavka Stojanovića i Milorada Veljovića, i predstavnika Tužilaštva Crne Gore i Srbije, koji je održan u Beogradu", navodi se u saopštenju.

Više očevidaca ubistva, ispričalo je “Vijestima” da se ubica 1. jula prišunjao između stolova lokala ispod bedema Starog grada i zapucao naočigled više od 300 posetilaca popularnog šanka u Budvi.

Gotovo svi očevici rekli su policiji da je ubica mršav, srednjeg rasta, a da je na sebi imao belu košulju i veliki sombrero.

Nakon što je izrešetao Pančevca, ubica sa šeširom je trčeći ka šetalištu ispalio još nekoliko hitaca. 

Ranjeni mladić pao je na kameni pločnik, a nekoliko konobara i posetilaca lokala mu je pritrčalo u pomoć, donoseći mokre peškire kako bi pokušali da zaustave krvarenje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online