Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.07.2013.
21:08
vijesti.me A

Kamera snimila ubicu koji je izrešetao Pančevca u Budvi

Bezbedonosna kamera sa jedne kuće u budvanskom naselju Gospoština, zabeležila je trenutak ubistva Miloša Vidakovića u Budvi, ali i beg ubicem, pišu ''Vijesti''.

Na tom snimku, prema informacijama iz policije, vidi se kako je ubici sa belim šeširom na glavi, trebalo desetak minuta da ode do bedema Starog grada, puca u Pančevca, vrati se do istog naselja i pobegne motorom, na kojem ga je čekao saučesnik.

Prema istim izvorima, snimak je prilično loš, jer se radi o ne toliko kvalitetnoj kameri sa privatne kuće, pa se na njemu ne vidi lice ubice, ali ni lice njegovog pomagača.

Foto: Ilustracija

''To je ponajbolji snimak koji imamo za sada i pomaže nam u rekonstrukciji ubistva, ali i u drugim detaljima koji nas mogu odvesti do ubice'', naveo je sagovornik “Vijesti” iz policije.

Vidaković je ubijen 1. jula oko 00.30 časova dok se sa prijateljima zabavljao za popularnim šankom kod Starog grada, kada mu je ubica visok oko 185 centimetara, prišao i u leđa ispalio 5-6 metaka.

Tokom bekstva, ubica sa belim šeširom i belom majicom prišunjao se između stolova i zapucao naočigled više od 500 posetilaca popularnog šanka, a potom nasumično pucao dok se kroz masu probijao do stepeništa i prolaza iza hotela “Mogren”. Tokom pucnjave ubica je uspeo slučajno da rani još četiri osobe, koje su se slučajno zatekle na šanku – manekenka iz Zemuna Slađana Nikolić (26) pogođena je od rikošeta u leđa, a njena snaha Jovana Vulić (32) u nogu. Tokom stampeda lakše su povređeni i Jovana Gajić (24) iz Indije i maloletni O. P. (17) iz Berana.

Direktor srpske policije Milorad Veljović najavio je da bi za nekoliko dana trebalo da rasvetle ovaj zločin, a veruje se da se motiv ubistva krije u poslovima ubijenog Pančevca u tom gradu.

Operativci srpske i crnogorske policije utvrdili su da je Vidaković sa prijateljima prošlog vikenda došao na odmor u Crnu Goru, a veruje se da ga je ubica te noći pratio od Kotora do Budve. Ovo je treći pokušaj atentata na njega jer se od 2009. godine nalazi na meti zavađene bande iz Pančeva, ali i još nekih kriminalaca u Beogradu.

Vidaković je 18. aprila u beogradskom naselju Galenika preživeo kišu metaka, kada je posle susreta u parku na njega pucao još nepoznati napadač. Tada ga je od sigurne smrti spasao pancir, tako da je bio ranjen u nogu, a jedno zrno mu je okrznulo i levo uvo.

Kada je izašao iz bolnice, on je inspektorima u Srbiji rekao da ne zna ko ga je upucao. Pančevac je od ranije bio poznat policiji kao pripadnik takozvanog “pančevačkog klana”, a pominjan je kao neko ko se bavio zelenaštvom, dok su ga neki sugrađani preko medija optužovali i da se bavio prodajom droge.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online