Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 23.06.2013.
18:22
vijesti.me A

Autobus sleteo u provaliju, 18 poginulih

Najmanje 18 osoba je poginulo, a 30 povređeno, kada je autobus sa rumunskim tablicama na magistralnom putu Kolašin-Podgorica sleteo sa puta i upao u kanjon reke Morača. Ambasador Rumunije u Crnoj Gori Mihail Florovic rekao je novinarima ispred Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici da su stradali putnici državljani Rumunije i da je autobus vlasništvo rumunskog auto-prevoznika.

Jedna od povređenih rekla je da je vozač vozio malo brže.

"Trebalo je da u Crnoj Gori ostanemo pet dana. Sve se odigralo brzo, vozač je u trenutku nesreće vozio malo brže, kad je autobus proklizao", kazala je "Vijestima" Karmen Dorobec iz Bukurešta, koja je smeštena na ortopediji, u Kliničkom centru Crne Gore.

Nesreća se dogodila u blizini kafane "Počinak", kada je autobus sleteo sa mosta Ždrijelo, kod Manastira Morača. Prema informacijama, autobus je izašao iz tunela i probio bankinu na početku mosta sa leve strane i zaustavio se u provaliji kanjona Morača, na oko 30 do 40 metra od puta.


Spasilačke ekipe izvlače povređenje iz autobusa

Posle prve informacije iz UP da je reč o autobusu ukrajinskih tablica, iz vrha MUP-a "Vijestima" je saopšteno da je reč o autobusu rumunskih registarskih tablica, koji je oko 15 sati ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo.

 Željko Darmanović, komandir Službe zaštite Kolašin, kazao je ranije da izvlačenje ostalih unesrećenih otežavalo to što se preko autobusa nalazi ogromna stena.

Reporterka "Vijesti" javila je sa lica mesta da je na padini na mestu nesreće videla tela mrtvih. Spasioci su napravili kordon koji se spuštao kroz šiblje odakle su izvlačili povređene.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.06.2013. 21:59
dovoljno Srba nose na dusi ti siptogorci tako da me zaboli.kao sto i njih zabole za Srbe-ili kako nas oni zovu Srbijance
Nedelja 23.06.2013. 22:56
Žao mi je poginulih.Moguće da je vozač od umora zaspo.Njgova firma ga je naterala da vozi bez pauze.Tako je kod nas u svim firmama koje se bave međunarodnim transportom gazde na put šalju vozače bez odgovarajuće pauze,dođu sa puta i odmoh nazad bez vikend pauze i dnevne pauze samo da zarade što više para a vozači rede za bagatelu.Ako ih policija kod nas zaustavi daju 20 evra i nastavljaju put a za vani im služe potvrde od firme da nidu radili tako da su ti vozači potencijalne ubice na putu.Ako dođe saobraćajna inspekcija u firme uzme hiljdu evra mita a napiše neku bezazlenu kaznu.Zato treba biti rigorozna kontrola tih tahografskih listića na kamionima i autobusima,Treba postaviti punktove.
Nedelja 23.06.2013. 23:13
Ovi na mostu traže đe će sjesti. ‚‚Toliki ljudi umiru, a mi stojimo. A jest vala, ajmo sjest."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online