Nedelja 23.06.2013.
18:22
vijesti.me

Autobus sleteo u provaliju, 18 poginulih

Jedna od povređenih rekla je da je vozač vozio malo brže.

"Trebalo je da u Crnoj Gori ostanemo pet dana. Sve se odigralo brzo, vozač je u trenutku nesreće vozio malo brže, kad je autobus proklizao", kazala je "Vijestima" Karmen Dorobec iz Bukurešta, koja je smeštena na ortopediji, u Kliničkom centru Crne Gore.

Nesreća se dogodila u blizini kafane "Počinak", kada je autobus sleteo sa mosta Ždrijelo, kod Manastira Morača. Prema informacijama, autobus je izašao iz tunela i probio bankinu na početku mosta sa leve strane i zaustavio se u provaliji kanjona Morača, na oko 30 do 40 metra od puta.


Spasilačke ekipe izvlače povređenje iz autobusa

Posle prve informacije iz UP da je reč o autobusu ukrajinskih tablica, iz vrha MUP-a "Vijestima" je saopšteno da je reč o autobusu rumunskih registarskih tablica, koji je oko 15 sati ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo.

 Željko Darmanović, komandir Službe zaštite Kolašin, kazao je ranije da izvlačenje ostalih unesrećenih otežavalo to što se preko autobusa nalazi ogromna stena.

Reporterka "Vijesti" javila je sa lica mesta da je na padini na mestu nesreće videla tela mrtvih. Spasioci su napravili kordon koji se spuštao kroz šiblje odakle su izvlačili povređene.

2024 © - Vesti online