Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 01.06.2013.
14:23
Telegraf A

"Lakše bilo sa međedom, nego s novinarima"

Hercegovac Blažo Grković (48) iz sela Vrba kod Gacka, koji je ubio medveda, koji ga je napao dok je čuvao ovce, kaže da on nije nikakav junak, već samo čovek koji se grčevito borio za život!

Blažo Grković pobegao od medija u rodno selo
 

"Nisam ja to uradio iz besa ili hrabrosti, to je bila klasična borba za život, u kojoj sam, što kažu stari ljudi, tražio glavi mesto", tvrdi junak iz Gacka.

Blažo kaže da još nije sabrao utiske posle bitke s medvedom, i u šali dodaje da mu je lakše bilo da s njim izađe na kraj nego s medijima.

"Još nisam svestan šta se sve događa, jer su novinari navalili sa svih strana. Čini mi se da bih se ponovo lakše izborio s medvedom u šumi nego s vama", šali se Blažo.

Posle čuvene bitke koja se desila na imanju njegove supruge kaže da će "sada u tazbini biti oprezniji".

"Video sam dva međeda kako trče prema meni, mislio sam: 'Gotov sam, sa mnom je svršeno!' Prvi se bacio na mene i ujeo me za nogu, ali u tom momentu ništa me nije bolelo, važno je bilo samo sačuvati živu glavu. On je mene ujedao, ja sam njega udarao. Ruka mi je bila u njegovim ustima dva-tri puta. Tad sam ga udario sekiricom i on je pao na mene, a drugi međed je samo prošao pored nas. Jedva sam se izvukao iz njegovog zagrljaja, a u jednom momentu sam mislio da će mi tu biti kraj i da me niko neće pod njim naći!", priča Blažo.

On dodaje da je u bolnici u Foči bio odlično primljen i da su svi prema njemu bili ljubazni, čak ga nisu pitali ni da li ima zdravstvenu knjižicu.

"Komšije me stalno pozdravljaju i pružaju podršku, dive se, ali ja sam onaj isti, nisam se promenio. Opet bih isto učinio da se, ne daj Bože, nađem u sličnoj situaciji", kaže on.

Blažo je postao i srpski vitez jer mu je srpski viteški red "Svibor" dodelio taj “čin”, a svečana ceremonija odigrala se u rodnom selu popularnog Blaža.

"Zahvalan sam 'Sviboru'. Moram reći da sam iznenađen i da mi je drago što su ti ljudi iz Beograda prevalili veliki put i došli da me podrže i daju mi plaketu i titulu viteza. Zvali su me na njihove Viteške igre 23. juna u Beogradu i sigurno ću doći da im se zahvalim, red je", kaže Grković.

Napominje da ne traži nikakve zasluge, niti ordenje, jer, kako kaže, uz svoju porodicu ima sve što je bilo kada poželeo.

POVEZANE VESTI

Subota 01.06.2013. 15:37
koja je slicnost izmedju novinara i medveda ? i jedni i drugi mogu da nasrnu na coveka a zasticeni su zakon.. koja je razlika izmedju novinara i medveda ? medveda mozes ubiti u samoodbrani , ali novinara ne smes ....
Subota 01.06.2013. 19:21
Pravi junaci se poznaju po skromnosti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online