Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 17.05.2013.
22:22
Beta A

Srednjoškolci: Homoseksualnost je bolest

Polovina srednjoškolaca u Crnoj Gori smatra da je homoseksualnost bolest, dok svaki četvrti smatra da će postati gej ili lezbejka ako se druži sa osobom drugačije seksualne orijentacije, pokazalo je danas objavljeno istraživanje.

Anketa sprovedena aprila i maja među 1.600 ispitanika u 32 škole u Crnoj Gori ukazuje da srednjoškolci teško prihvataju saznanje da im je drug iz klupe homoseksualac, i da bi još teže prihvatili da su im rođaci drugačije seksualne orijentacije.

Foto: Ilustracija

Svaki četvrti srednjoškolac prekinuo bi kontakt s bliskom osobom ako sazna da je ta osoba homoseksualac, biseksualac ili transrodna osoba, a četvrtina bi pokušala da je ubedi da je to - pogrešno. Velika većina srednjoškolaca ne želi da živi u društvu u kojem je homoseksualnost normalna stvar, a svega 15 procenata to želi.

Oko 42 procenata anketiranih, uzrasta od 14 do 18 godina, smatra da država treba da suzbije homoseksualnost. Samo 16 odsto srednjoškolaca spremno je da kroz obrazovanje i razne vidove obuke radi na razbijanju predrasuda prema osobama drugačije seksualne orijentacije.

Danas, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije, podgorički most na reci Morači osvanuo je u duginim bojama, okićen sa 1.200 balona i 500 poruka LGBT osoba građanima Podgorice. Vlada je prošle sedmice donela nacionalnu strategiju za poboljšanje kvaliteta života LGBT osoba.

POVEZANE VESTI

Petak 17.05.2013. 23:07
Bez obzira sto zivim u inostranstvu gde je sve to opsteprihvaceno mene niko ne moze ubediti da homoseksualizam nije bolest...naravno ja te ljude ne ponizavam ili im se rugam ali jednostavno ne smatram da je kod njih sve u redu i tacka...da bi se vrsta produzila mora postojati musko i zensko a ako su oni koji su jednopolni zajedno preti propast covecanstvu...danas citam da su i Austrijanci uskoro pred usvajanjem zakona o usvajanju dece medju homoseksualcima....nek sam ja primitivna al to meni ne ide nikako...deca treba da imaju i oca i majku...
Petak 17.05.2013. 23:29
Свако ко СТВАРНО жели да схвати шта је хомосексуалност и како се пропагира као нешто нормално, а уствари је веома опасно по читаво друштво и његово свеопште стање, треба да погледа овај документарац који провјереним доказима разоткрива хомо-лобисте и њихове циљеве. Тек када погледате читав документарац, неке ће вам ствари постати јасније. КИНСИЈЕВ СИНДРОМ http://www.youtube.com/watch?v=flUrJT7DCXo Читава једна машинерија које некада и нисмо свесни вам постаје много јаснија након овог документарца. Овај документарац разоткрива и руши лажи на основу којих је хомосексуалност прихваћена као нормална појава и методе којима се "дошло" до тог "сазнања".
Petak 07.06.2013. 00:56
Nego što je nego bolest.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online