Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Sreda 01.05.2013.
09:52
Nezavisne novine A

Vladika Grigorije: Najbolji Srbi žive u BiH

Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije izjavio je da su Srbi iz Bosne i Hercegovine pokazali da su najbolji Srbi koji žive na prostorima bivše Jugoslavije. Prema njegovim rečima, Srbi koji žive u BiH pokazali su se kao najbolji u pogledu očuvanja identiteta – i verskog i nacionalnog, ali i spremnosti da se bore za svoje postojanje.

Vladika Grigorije: Srbi u BiH dokazali ko su i šta su
 

"To su tako očigledne činjenice, jer vidimo, nažalost, u kakvu situaciju su dovedena naša braća Srbi u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji…", rekao je vladika, odgovarajući na pitanje agencije Srna o izjavi predsednika Srbije Tomislava Nikolića da su za njega Srbi iz Bosne i Hercegovine - Bosanci.


Vladika, naime, smatra da su Srbi u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji "skoro u bezizlaznoj situaciji", da im predstoji teška borba ili kako bi, kako kaže, Njegoš rekao "preužasna borba za opstanak”.
 

On je podsetio da su se, s druge strane, Srbi u BiH izborili da imaju svoj status, ime i postojanje u skoro nemogućim okolnostima, plativši to krvlju.
 

"Ponekad se čini da nekim ljudima nije milo što smo stameni i što postojimo takvi, kakvi jesmo, pa bi hteli da budemo ono što nismo. Mi se ne odričemo ni Bosne ni Hercegovine, ni Semberije ni Krajine, ni Romanije ni Ozrena, a srpstva i pravoslavlja ni za živu glavu. Mislim da svi u Srbiji koji nešto znaju - znaju o čemu govorim", ocenio je vladika Grigorije.
 

Vladika je najavio i da će 9. juna selo Slato kod Nevesinja, u Republici Srpskoj, biti centar obeležavanja 17 vekova od donošenja Milanskog edikta. On na toj svečanosti očekuje od 5.000 do 10.000 ljudi koji će, ujedno imati priliku da iskažu i svoju humanost.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.05.2013. 10:27
Tomi sigurno nije milo što smo stameni i postojimo takvi kakvi jesmo, a i mnogim drugima......
Sreda 01.05.2013. 10:30
А нај гори у Србији.Рођену би матер продали за мало пара.
Sreda 01.05.2013. 10:41
Evo, sad se i vladika pridružio predsjedniku u ping- pongu. "Najbolji Srbi žive u BiH.. To su tako očigledne činjenice". Budalaština. Ne slažem se ni sa jednim i ne vjerujem "uglednicima" koji se ponašaju kao da ne znaju kakvi smo i kako nam malo treba da se pokoljemo oko ničega. Najbolji su izginuli da se danas s nama igraju vaške bjelosvjetske i prave nas budalama. Najbolji su Srbi oni koje niko javno ne smije pohvaliti. Svejedno jesu li iz Australije, Čikaga, Bosne, Hercegovine, Srbije..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online