Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Sreda 01.05.2013.
09:52
Nezavisne novine A
Vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije izjavio je da su Srbi iz Bosne i Hercegovine pokazali da su najbolji Srbi koji žive na prostorima bivše Jugoslavije. Prema njegovim rečima, Srbi koji žive u BiH pokazali su se kao najbolji u pogledu očuvanja identiteta – i verskog i nacionalnog, ali i spremnosti da se bore za svoje postojanje.
Sreda 01.05.2013.10:27
Tomi sigurno nije milo što smo stameni i postojimo takvi kakvi jesmo, a i mnogim drugima......
Sreda 01.05.2013.10:51
Naravno da nekom ko spreman i ko je vec ushao u proces da izda interese svog naroda, kao sto je to sada uradio politicki vrh Srbije, ne mogu biti mili postojani, odvazni i razboriti Srbi!!! Takvi Srbi su im smetnja, proizvode izdajnicima bol i uznemiravaju savjest, ukoliko je uopste imaju.
Sreda 01.05.2013.11:27
To je nazalost tacno! Ali mislim da ovakve izjave jednog svestenog lica nisu na mestu. Moje misljenje je da bi bas svestena lica trebala da rade na ujedinjenju svih nas Srba. NAS iz Srbije, NAS iz Srpske, NAS iz Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i NAS svih koji smo rasuti po celome svetu. Radi se o opstanku NAS Srba, a NE ONIH sa one strane Drine, Save, Dunava. SVI smo MI JEDAN narod i jedino ako se drzimo ZAJEDNO opstat cemo kao nacija. Izdrzat i pobedit torturu fasistickog zapada. Dajte da se slozimo i od onog "Srbin, Srbina sikireom sece" napravimo SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA!!!!
Sreda 01.05.2013.12:53
Govor ove vrste zasigurno ne doprinosi ujedinjenju Srba. Zatecen sam s obzirom da dolazi od svestenog lica. Sklon sam da vjerujem da je govor narucen od aktuelne vlasti!
Sreda 01.05.2013.14:29
NE bih rekla da je narucen! Mogu samo da potvrdim reci Vladike Grigorija! Zivela sam u dijaspori i to 40 godina sa svim narodnostima bivse YU. TO kako su Srbi iz BiH slozni Srbi, to je samo za primer! A nas Srbe, koji zivimo u Srbiji izuzetno postuju i VOLE, sto na zalost ne mogu da kazem za Srbe iz Krajine (HR) !
Sreda 01.05.2013.13:17
Mi nismo jedan narod.Mi nismo isti narod. Nas mentalitet nije isti.I ne vidim po cemu smo onda isti narod? Nekada vemoa davno nasi preci jesu bili isti narod.Ali danas mi smo sasvim drugaciji. Ako se ide tom logikom da smo mi isti narod onda to moze da se kaze za sve ljude na celom svetu. Ljutite se koliko hocete.Ali mentalitet je najveci deo onoga sto cini jedan narod.Nas vezuje jedino mit.Ali opet vi preko drine ste se poistovetili sa nasim mitom.I pored toga sto ste prakticno odvuke imali svoju drzavu.
Sreda 01.05.2013.13:31
U redu, uzmimo u obzir da nismo isti narod, kako ti kazes. Zasto nas svet onda gleda kao iste? Za njih neposteje Srbi iz Srbije ili Srpske itd. Za njih smo mi Srbi. Dali po tvome su Srbi onda samo iz Srbije ili su ipak Srbijanci? Srbi su jedan narod i dok to svi ne skontamo bit ce nam kako jeste. Svaki Albanac svejedno odakle potice ce ti reci da je Albanac, Nece reci ja sam Makedonac. Izvini molim te, nezelim te povrediti, ali dok nas je takvih kao sto si ti na najboljem smo putu da olaksamo zapadu nase istrebljenje. Neznam odakle si, ali ce jednog dana doci i po tvoje ako vide da je karika rdjava. Srpstvo nije mit i ne deli se po regionu gde zivis. Ili jesi Srbin ili nisi.
Sreda 01.05.2013.14:18
Da nas je vise "ovakvih" kao sto sam ja ne bi ni bilo ratova. Covek treba da tezi da podigne svest na sto visi nivo. Nacije postoje da bi se svet delio i da bi se ljudima lakse vladalo. Svet treba da bude jedna basta gde ima puno razlicitih cvetova.A da svaki cvet ima pravo na zemlju,sunce i kisu.I lepota u tome je sto svaki lepo mirise. Razlike treba da nas spajaju a ne razdvajaju. A ja sada tebe opet pitam.Sta cini jedan narod?Da li su Italijani u Americi isti narod kao i Italijani u Italiji?
Sreda 01.05.2013.10:30
А нај гори у Србији.Рођену би матер продали за мало пара.
Sreda 01.05.2013.10:41
Evo, sad se i vladika pridružio predsjedniku u ping- pongu. "Najbolji Srbi žive u BiH.. To su tako očigledne činjenice". Budalaština. Ne slažem se ni sa jednim i ne vjerujem "uglednicima" koji se ponašaju kao da ne znaju kakvi smo i kako nam malo treba da se pokoljemo oko ničega. Najbolji su izginuli da se danas s nama igraju vaške bjelosvjetske i prave nas budalama. Najbolji su Srbi oni koje niko javno ne smije pohvaliti. Svejedno jesu li iz Australije, Čikaga, Bosne, Hercegovine, Srbije..
Sreda 01.05.2013.10:56
hahahahaha.... može, može.... ja više volim svetlo pivo... al' nema problema - i gajba "Crnog Đorđa" za tvoj koment je - malo ! Svako dobro i živ bio !
Sreda 01.05.2013.11:40
Та изјава је мало бесмислена, јер су за мене најбољи Срби сви они честити људи који се Богу моле и не дају образ. Који поред свих притисака успију да одгоје и школују дјецу. Нема везе да су из Републике Српске, Крајине, Шумадије, Црне Горе или у дијаспори. А изјаве једног политичког кловна ко Николића да не коментаришем. Србији је потребна свјежа млада образована снага која штити нацијонални интерес и слогу. Зато ја подржавам Двери. На ту тему препоручујем интервју Др. Срђе Трифковића https://www.youtube.com/watch?v=P08UFk5AyuM Поздрав свима и сретне празничке дане вам желим, нека нам Господ свима подари снагу,здравље, мир, љубав и задовољство.
Sreda 01.05.2013.14:26
Тако је Сваки Србин ако је моралан и честит је добар ма одакле био, таман да живи у Тасманији!
Sreda 01.05.2013.14:18
Sramota ,sta sam procitao,kakva bruka ovako se javljati.Pa ako su Srbi iz Rep..Srbske najbolji onda bi nam Vladika mogao da kaze ,ko su i najgori Srbi,kada on to tako dobro jos u javnosti izjavljuje.
Sreda 01.05.2013.16:04
Ajde, da mi cugnemo jednu nasu srpsku sljivu na zdravlje i slogu svih nas Srba sirom svijeta...zivjeli braco!!!!
Sreda 01.05.2013.17:00
Deoba Srba je pocela. Tako se je i velika Srbija koja je zauzimala skoro celo Balkansko poluostrvo rasparcala .
Četvrtak 02.05.2013.19:07
Gospodin Svesteni pedofil radi na tome da se Srbi razjedine. Pa ima onih iz Sumadije koji bi rekli da jedino u Sumadiji Srbi nisu menjali veru,sto po drugim krajevima gde zive Srbi,isti su masovno radili.Od onih u Hrvatskoj do onih iz Bosne,crne gore itd. Pam nisu li ovi danasnji Vojvodjani,sve bivsi Srbi dodjosi iz Bosne,crne gore i Hrvatske.Kako se promenise i vise nisu Srbi.Ali to nije ta prica ima nasih ljudi svugde i ovakvih i onakvih. Ako nas i svesten ici svadjaju onda do kurca

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)